Snak & Æd 490 – Fransk forår

Filet de turbot au beurre blanc de raifort
Pighvar med Peberrods-hvidvins-smørsauce

Fisken renses med salt og vand, finnerne klippes til og der skæres for i portions størrelser.

Lægges i et smurt ovnfad med kvarte champignons og skalotteløg, tilsæt 25 cl hvidvin og 25 cl fiskefond, krydr med s+p.

Bages i ovnen, dækket med stanniol/låg, ved 170g i ca. 20 minutter.

Fonden sigtes over i en kasserolle, koges op og, under stadig piskning, tilsættes 150-200 g kold smør lidt ad gangen, til saucen får en fyldig konsistens, smag til med reven peberrod og kom saucen over champignons & løg i fadet med den varme pighvar, pynt med skrabet peberrod og hakket persille.

Hertil serveres Mille Feuilles (butterdejssnitte).

Rôti de côtes courtes de bœuf avec son salade d´moelle
Ovnstegte okseribben med lun marv-salat

Okseribbenssteg ridses i harlekin og krydres med (—-) som gnides grundigt ind, dækkes til og marinerer natten over.

Sættes i en ovn på 160 grd i 2+ timer (hel eller i portionsstykker).

Salaten
Kvarte markchampignons og skalotteløg samt udskårne rodfrugter sauteres i olie, tilsættes marv og skåret bladpersille, svitses et øjeblik; smages til med s+p og rødvinseddike.

Pomme au four (bagt kartoffel m esdragonsmør)
Kartoflen bages i ca. 50-60 minutter.
Smør røres med s+p, citronsaft og hakket frisk esdragon.

Tarte aux agrumes à la meringue et aux amandes
Citrustærte med marengs og mandler

Bund
150g smør smeltes og blandet med knuste digestive kiks og hakket citronverbena, pres dejen ud i en tærteform el portionsforme.

Bages 15 minutter ved 180 grd. og fyldes.

Fyld
Den revne skal af 2-3 lime og 2 citroner blandes med ½ l kondenseret mælk og 6 æggeblommer.

Bages i ca. 20 minutter ved 180 grd.

Marengs
3-4 æggehvider piskes stive og tilsættes under piskning 140g flormelis.

Sprøjtes eller smøres over tærten som drysses med hakkede mandler.

Stille under grillen til marengsen er lysebrun (med åben låge).

Skriv et svar