Pimientos rellenos de Jerez
(Fyldt spansk pebre m sherry)
Del 2 røde og 2 gule peber i 4 både hver, i alt 16; fjern stok og kerner. Læg disse i et ovnfast fad med et let drys salt.
Fyld
Kog 160 g rosiner op i 1½ dcl sherry.
150 g grønne oliven, 6 fed hvidløg, ansjoser, 1 stor tomat og bladpersille finhakkes, alt blandes med de kogte rosiner, 2 dcl reven brødkrumme og 1 dcl olivenolie kværnpeber og evt. safran.
De fyldte både bages ved 180 grd i ca. ½ time til de er let gyldne.
Colas de toro flambeadas de Cataluña
(Flamberede catalonske tyrehaler)
Krydr halerne med salt og rigelig kværnpeber og brun disse godt af i en stegegryde.
Rigelig hakket løg og serranoskinke brunes af der i sammen med halverede abrikoser, reven appelsinskal og hele mandler.
Et stykke kanel, laurbærblade og et bundt timian kommes ved og det hele flamberes i rigelig spansk brandy (aguardiente)… et par glas hvidvin og bouillon tilsættes og retten koges under låg i ca. 2 timer.
Smag til og spis med Nuevo Patatas Fritas (Friterede kartofler) som er vaskede nye kartofler, der halveres og ovnsteges møre i olivenolie.
Tarta de almendras Andaluzia
(Andalusisk mandelkage)
6 æg, 250g sukker og en knivspids salt piskes til fast skum.
500 g finhakkede mandler vendes i sammen med en reven citronskal og saften deraf.
Dejen kommes i en smurt springform med bagepapir i bunden.
Bages ved 160 grd i ca. 45 minutter.
Den bagte kage drysses med flormelis og lidt stødt kanel.
Spise varm eller kold med rørt friskost med vanilje.