Snak & Æd 485 – Menu-italiano-dansk-scottish

Coppa con insalata di avocado e mango
(Italiensk, tørret nakkefilet med avocado-mango salat)

Grovhakket rødløg, agurk i tern, avocado i tern samt mango og halve cherrytomater anrettes på en dyb tallerken, en dressing af limesaft, olie, salt og hakket chili hældes over.

Tynde skiver af tørret nakkekam anrettes sammen med grissini ved salaten og der pyntes afslutningsvis med snittet bladpersille.

Brunkål med flæsk og pølse

En urteblanding af gulerod, selleri, pastinak, persillerod og løg i 1×1 cm tern brunes let i smør.

Letsaltet flæsk og røget skinke lægges ved og dækkes med vand, (en krydderpose med nelliker, allehånde, laurbærblade og sorte peberkorn lægges ved).

Koges næsten mørt, hvorefter brunkålen* kommes ved, samt brunet medister. Simrer nu færdig under låg.

Brunkål
Sukker smeltes til karamel i en stor gryde, når karamellen skummer, tilsættes en god klat smør, hvorefter snittet hvidkål kommes ved, med en teske salt, vendes jævnligt med en spatel til kålen er godt brunet.

Serveres med kogte kartofler og eller rugbrød samt sennep og rødbeder.

Tipsy Laird Trifle
(Skotsk dessert)

Biscuitbund
Lagkagebund e.l. i 2×2 cm tern lægges i bunden af en portions skål. Herpå kommes et lag friske hindbær og stænkes med whisky og likør, et lag konditorcreme (custard) kommes over og nu igen kage, bær og whisky/likør stænk, dette dækkes med et lag let pisket flødeskum.

Pyntes med ristede hakkede mandler og hindbær.

Biscuitmasse-kage
Rør 6 æg, 250g sukker og en spsk vaniljesukker med en håndmixer ved maksimal hastighed i ca. 10 minutter, massen skal derefter være tredoblet.

Fold derefter melet i med en spatel.

Hæld dejen i en smurt springform.

Bages i en forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 30 – 40 minutter.

Skriv et svar