Fin Mad 16

SALAT med  HVIDE BØNNER.: ( 3 prs.)

150 g tørre hvide bønner udblødes i 8-12 timer i koldt vand, og koges  ca. 40 min.  og afkøles.

Rukolasalat, persille, løg, hvidløg og kapers hakkes groft og blandes med lidt dijonsennep og olivenolie, smages til med s+p samt evt. lidt vineddike. (evt. lidt hakket frisk chili.)

Bønnerne vendes i blandingen og anrettes i skål eller på assiette.

Spises med brød.

 

Helstegt CHILLI marineret KALKUNBRYST.: ( 3 prs. )

½ kg kalkunbryst vendes i olivenolie med knust hvidløg og tørret knust chili samt s+p. og marineres i en til to dage.

Kødet steget i en meget varm ovn ( 240-50 grd.) i 20-30 min. ( skal hvile/trække i 10-20 min. før udskæring.

GRÆSKE RIS.:  ( 3 prs. )

150 g. ris ( alle typer kan anvendes men med forskellig resultat.)

i en kasserolle med 1½ dcl. oliven olie sauteres, uden at brune, et hakket løg og risene kommes i og røres i til de har opsuget fedtstoffet, ½ l  høns el. kalvebouillon tilsættes og risene koger, uden låg, i  ? min.

Fem minutter før risene er færdige tilsættes: småtskåren rødløg, agurk, spansk peber og tomat (uden skin og kerner.) og koger færdig under låg.

GRÆSKE CHAMPIGNON.: ( 3 prs.)

300 g svampe sauteres med ½ hakket løg i 1½ dcl. olie, derefter tilsættes 3 dcl hvidvin en kvist timian, 3 laurbærblade salt og hvid kværnpeber samt evt. lidt hakket frisk chili.   Retten koges til væsken er næsten væk. 

Serveres varme eller kolde.

 

NOUGAT fromage KAGE.: ( 6-10 prs.)

En god chokoladelagkagebund stænkes med amarenalikør sukkerlage i en springform.  Fromagen lægges over og stivner i køleskab, pyntes med flødeskum og amarenakirsebær samt evt. hakket chokolade.

 Fromage:  4 æggeblommer piske op med sukkerlage (50 g sukker kogt i ½ dcl. vand) til det bliver kold  lysegul skum, 100 g blød nougat smeltes i vandbad og vendes i æggemassen sammen med en teske pulverkaffe, og  køles atter af , evt. i kold vandbad, massen vendes nu i 1/3 l letpisket fløde, og til sidst vendes/røres 3-4 udblødte og smeltede blade husblas i massen som omgående skal hældes i formen.

Skriv et svar