SALAT med HVIDE BØNNER.: ( 3 prs.)
150 g tørre hvide bønner udblødes i 8-12 timer i koldt vand, og koges ca. 40 min. og afkøles.
Rukolasalat, persille, løg, hvidløg og kapers hakkes groft og blandes med lidt dijonsennep og olivenolie, smages til med s+p samt evt. lidt vineddike. (evt. lidt hakket frisk chili.)
Bønnerne vendes i blandingen og anrettes i skål eller på assiette.
Spises med brød.
Helstegt CHILLI marineret KALKUNBRYST.: ( 3 prs. )
½ kg kalkunbryst vendes i olivenolie med knust hvidløg og tørret knust chili samt s+p. og marineres i en til to dage.
Kødet steget i en meget varm ovn ( 240-50 grd.) i 20-30 min. ( skal hvile/trække i 10-20 min. før udskæring.
GRÆSKE RIS.: ( 3 prs. )
150 g. ris ( alle typer kan anvendes men med forskellig resultat.)
i en kasserolle med 1½ dcl. oliven olie sauteres, uden at brune, et hakket løg og risene kommes i og røres i til de har opsuget fedtstoffet, ½ l høns el. kalvebouillon tilsættes og risene koger, uden låg, i ? min.
Fem minutter før risene er færdige tilsættes: småtskåren rødløg, agurk, spansk peber og tomat (uden skin og kerner.) og koger færdig under låg.
GRÆSKE CHAMPIGNON.: ( 3 prs.)
300 g svampe sauteres med ½ hakket løg i 1½ dcl. olie, derefter tilsættes 3 dcl hvidvin en kvist timian, 3 laurbærblade salt og hvid kværnpeber samt evt. lidt hakket frisk chili. Retten koges til væsken er næsten væk.
Serveres varme eller kolde.
NOUGAT fromage KAGE.: ( 6-10 prs.)
En god chokoladelagkagebund stænkes med amarenalikør sukkerlage i en springform. Fromagen lægges over og stivner i køleskab, pyntes med flødeskum og amarenakirsebær samt evt. hakket chokolade.
Fromage: 4 æggeblommer piske op med sukkerlage (50 g sukker kogt i ½ dcl. vand) til det bliver kold lysegul skum, 100 g blød nougat smeltes i vandbad og vendes i æggemassen sammen med en teske pulverkaffe, og køles atter af , evt. i kold vandbad, massen vendes nu i 1/3 l letpisket fløde, og til sidst vendes/røres 3-4 udblødte og smeltede blade husblas i massen som omgående skal hældes i formen.