Snak & Æd 472

Nordatlantisk Ceviche
(Tallerkenanrettes)

Frisk hellefiskefilet skæres i tynde skiver, jomfruhummer-halerne pilles og flækkes på langs, tarmen fjernes og det hele anrettes på en grøn bund på tallerken.

Skær fine ”skiver/strimler” af rødløg, chili, tomat, agurk og radiser, fordel det ovenpå, til sidst grovhakket persille og dild.

Drys salt og kværnpeber over.

Dryp et par spsk. æble-eddike over samt lidt olie.

Lad trække ½-1 time og server med brød til.

Rosa-stegt Gåsebryst
(Tallerkenanrettes)

Skindet ridses og der krydres m s+p på begge sider.

Steges på pande til skindet er brunet, vend og brun bagsiden hvorefter brystet sættes i ovnen ved 200 g i 10-12 minutter, trækker i 10 min. og skæres i tynde skiver.

Karl Johan Svampesauce
I samme pande ristes de halverede eller kvarte K.J. svampe, tilsæt et glas madeira og ½ l skysauce, koges igennem og kommes over kødet ved anretning.

Duchesse en Cocotte m Mandler
Skrællede bagekartofler koges møre u. salt, moses og røres med smør, æggeblomme, s+p. fyldes i smurte kokotter med sesam, drys hakkede mandler over og bag i ovnen ved 180 g i 12-15 minutter, vedes ud i hånden og stilles på tallerkenen.

Varm Waldorfsalat
Græskar, Knoldselleri, Løg, Pærer & Æbler i 1×1 cm tern.
Sauteres i smør med s+p samt honning, saltristede valnødder drysses over.

Skriv et svar