Zuppa di cavolo con gnocchi di pollo
Grønkålssuppe med kyllingeboller
Boller: 400 g hakket kylling, 100 g rasp, 1 æg, 2 fed knust hvidløg, hakket persille og oregano samt salt og peber.
Alt blandes til en ensartet fars og pocheres i letsaltet vand.
Suppen
Snittede grøntsager: 1-2 rødløg, 4-6 stængler bladselleri, gulerødder, 1 persillerod, 1 pastinak, 2 hvidløgsfed.
Alt sauteres i olivenolie (må ikke brune) og tilsættes 1 dcl hvidvin og 1 l hønsebouillon og koges mør.
Blancherede grønkål snittes og kommes i suppen sammen med kogte røde og hvide bønner, koges op og smages til.
(Kan evt. tilsættes kogte suppepasta.)
Cuvette di vitello in vino bianco e pomodoro & salvia
Kalvecuvette i hvidvin og tomat og salvie
Cuvetten krydres & brunes 10-12 min. i en stegegryde, i olivenolie (uden at branke)
og lægges til hvile.
6 Skalotteløg og 1 bk. Champignons samt en fennikel i skiver samt feddene fra et helt hvidløg sauteres nu i samme gryde.
2½ dcl hvidvin tilsættes sammen med en dåse hakkede tomater samt ½ l kalvebouillon.
Kødet lægges i og det hele koger til løg og fennikel er møre, kødet tages op og hviler.
Saucen tilsættes fintsnittet frisk salvie, koges op og smages til.
Kødet skæres i tynde skiver, anrettes, saucen kommes over.
Serveres med friskkogte Gnocchi di Patata (kartoffelboller).