Snak & Æd 467

Ταραμοσαλάτα: taramosalata: torskerognssalat

250 gram brødkrumme udblødt i lidt mælk og 250 g mosede kartofler, 500 g kogt torskerogn og et hakket løg kommes i en blender og køres glat med olivenolie, smages til med citron, salt og cayenne.

Anret i portioner og garner med en grøn kvist og tomat-agurk.

τονοσαλάτα: rå tunfisk i marinade

Tunen skæres i tynde skiver eller små tern, anrettes på tallerken, krydres med lidt salt og kværnpeber finthakket/snittet rødløg, et par fed knust hvidløg og bladpersille drysses over sammen med lidt fintrevet citronskal og olivenolie.

Σουβλάκι: Grillspid med lam og kylling & med grøntsager

Lammekød skæres i tern a 2×2 cm og marineres i en marinade af lidt honning, citronsaft, olivenolie og oregano samt salt og sort kværnpeber, kødet sættes skiftevis på et spid.
Det samme med de forskellige grøntsager.

Grilles og serveres med:

Τζατζίκι: tzatziki
Fintrevne agurker saltes let og efter 15 minutter vendes de i en græsk yoghurt med knust hvidløg, smagt til med citronsaft.

Drysses med persille.

Πατάτες:
Kartofler vaskes, skæres i både, vendes i olivenolie med s+p samt timian og citronskal, bages i ovnen.

Πορτοκαλί αίμα σε φλαμπέ με ouso: Ouzo flamberet blodappelsin

Appelsinerne skrælles med kniv og anbringes i et ovnfast fad.

Honning og smør røres sammen og en klat kommes over hver.

Hakkede mandler drysses over og det bages i ovnen ved 180g til det gyldner.

Hæld ouzo over og antænd.

Serveres med vanilje yoghurt eller iscreme.

Skriv et svar