Fin Mad 13

SPAGHETTI med HAVETS FRUGT.:

1 pk. pasta, 300 g skaldyr, 3 fed knust hvidløg, 1 finthakket chili, 1 lille finthakket løg,

1 dåse grofthakkede tomater, 1 dcl. olivenolie, 1/3 fl. Hvidvin, grofthakket persille.

I en sautéepande letsvitses  løg og chili i olien med lidt hvid kværnpeber, herefter tilsættes tomater og hvidvin, koges nogle minutter og skaldyrene kommes i og det hele koges op og saltes let og til sidst persillen, anrettes i dybe tallerkener.

 

SALTIMBOCCA alla ROMAGNA.:  (kalvesnitzel som romerne foretrækker)

1 skive mør kalvekød, olie, smør, marsala, hvidvin, kalvebouillon, fløde, champignon og basilicum.

Kødet pensles med olie og s+p, brunes hurtigt på en meget varm pande, kødet lægges til side og i panden kommes smør, lidt kvarte champignon som letsvitses med lidt hvid peber og der tilsættes marsala og hvidvin samt piskefløde, det koges jævn uden at blive for tyk.

HEL smørdampet SPINAT.:

De skyllede spinatblade dampes i smør i få minutter med lidt s+p.

Pommes de terre – frites.:  ( stegte kartofler)

Skrællede kartofler skæres i strimler eller skiver på ca. ½ cm. Skylles godt og tørres helt, og steges i majsolie til de er møre og sprøde. De stegte fritter lægges på et stykke papir til at suge fedtet og krydres med salt.

Skriv et svar