Roykur Laksur (Røget Færølaks)
Grapefrugt skrælles og fileteres.
Saften presses af skroget og blandes med den pressede saft/kærner af passionsfrugt og tilsættes en smule olie.
Frissé salat plukkes og lægges som bund på en stor tallerken.
Den røgede laks i tværgående skiver a ca. ½ cm, disse anrettes på salaten sammen med grapefileterne
Herover forårsløg i skrå skiver samt plukket dild og karse, og så et par omgange kværnpeber.
Til sidst fordeles dressingen herover.
Server brød til…
Pollo Pepitoria (Kylling i citronsauce)
Kyllingen deles i 8 stykker således skroget er tilbage (guruen viser).
Stykkerne smøres med hvidløgsolie og krydres med salt og cayenne, ovn steges ved 220 grd i ca. ½ time.
Spinat dampes hurtigt i lidt smør med finthakket skalotteløg samt ganske lidt salt og lægges i bunden af et par ovnfade, herpå anrettes den stegte kylling.
I en stor gryde med smør og olie sauteres smuttede mandler og hvidløgsfed til lysebrune (ikke svedne) tages op af *olien og kommes sammen med det opblødte brød i en blender – (skorpeløse skiver af franskbrød opløses i lidt hvidvinseddike)
Skrog og vinger brunes i gryden, tilsættes lidt hvidvin og hønsefond samt laurbærblade og den gule skal af citronerne, hel peber, koges i ca. 1 time og sigtes.
Mandler, hvidløg og brød blendes sammen med fonden og kommes tilbage i gryden og koges jævn.
Imens laves en ”mayonnaise” af:
8 æggeblommer, 1 teske sennep og saften af 3-4 citroner piskes til skum og ipiskes nu 2-3 dcl olie.
Den nedkogt fond tages af varmen og legeres med mayoen (guruen viser). Saucen kommes ved kyllingen, som har været i ovnen 5-10 minutter.
Servers med aspargeskartofler og hakket persille – evt. kogte ris.
Crème Bavarois a l´orange (Appelsin Fromage)
1 l fløde piskes let og stilles koldt – evt. med lidt orange farve.
Fintreven skal af 5 appelsiner mases sammen med 150 g sukker som koges til sirup med en smule vand.
Saften presses i en skål.
8 æggeblommer piskes op med den sigtede kogende sirup og blandes med den sigtede saft.
8-10 blade = 20 gram husblas opblødes i koldt vand.
Disse tages op af vandet og kommes i sirupskasserollen, smeltes over jævn varme under omrøring.
Blandes i æggeskummen og vendes sammen med den piskede fløde, lidt af gangen.
Kommes hurtigt i portions- eller randforme og stilles koldt.
Ved anretning dyppes formen i varmt vand og vendes ud på tallerken eller fad.
Pyntes med friske bær, chokolade og evt. ristede nødder.