Hors d´oeuvre (Udvalg af ost og pølse)
Moules Gratinée (Gratinerede muslinger)
De skyllede muslinger dampes i lidt hvidvin under låg til de åbner sig.
Afkøles lidt, den øverste skal fjernes, muslingen løsnes og lægges tilbage i skallen, disse anbringes i et portionsfad.
Dækkes enkeltvis med hvidløgs-/persillesmør og dækkes med en rasp/parmesanblanding og bages ved 225 grd i ovnen til let gyldne.
Selle d’agneau (Lammeryg/sadel)
Ryggen klargøres (guruen viser hvordan) og krydres m s+p samt rosmarin/timian.
Steges i ovnen ved 225 grd i 25 – 30 minutter, tages ud og hviler.
Pommes Dauphinoise (flødegratinerede kartofler)
Skrællede kartofler skæres 2 mm skiver på tværs og lidt løg i tynde skiver lægges lagvis med lidt reven gruyereost samt lidt s+p og knust hvidløg i en smørsmurt portionsskål. Piskefløde og smør nedkoges til en let jævn konsistens i en gryde og irøres æggeblomme og kommes i skålene uden at dække helt, drys med reven ost og bages i ovnen ved 180 grd i ca. 30+ minutter.
Ratatouille (Sydfransk grønsagsret)
Aubergine, courgettes, rødløg og peberfrugt skæres i ½x½ cm tern og svitses hurtigt i olivenolie tilsæt tomater og knust hvidløg samt hakket bladpersille og bages ca. 10 minutter ved 220 grd.
Clafoutis aux Cerise (Bløddejstærte med bær)
500 g bær drysses med lidt sukker og stænkes med alkohol! rom el frugtbrændevin.
4 æg og 2 extra blommer piskes til skum med 100 g sukker og et nip salt.
Ivendes 100 g mel og lidt vanilje og til sidst ½ l sødmælk.
I en smørsmurt tærteform kommes halvdelen af dejen og dette bages i 10 minutter ved 180 grd.
De syltede bær fordeles herpå og resten af dejen fordeles over og bages færdig i ½ time til hævet og let brunet.
Drysses med flormelis og servers varm med flødeskum eller iscreme.