Nephrops com arroz e açafrão (Jomfruhummer m ris & safran)
5 stk. Jomfruhummer pr person svitses hurtigt i olivenolie og lægges til afkøling, halen pilles af og resten grovhakkes.
I olien svitses nu: løg, persille- og gulerod, selleri, porre, laurbærblade og hel sort peber samt en chili, alt finskåret.
Tilsæt hummerskroget og en lille skefuld tomatpure en sjat brandy og lidt hvidvin samt fiskebouillon kog ½ time og si fonden over i en skål.
I en sauterpande med smeltet smør tilsættes lidt safran og 30 g paellaris p.p
Når risen er sauteret i smørret, tilsættes fonden og lidt salt*; risen koges mør.
Konsistens som risengrød, serveres med de pillede haler og friskhakket persille.
Carne de caverna Piri Piri (Kalvekød)
Frisk timian, hvidløg, paprika, rød chili, lidt eddike, salt og olivenolie blendes til en tyktflydende marinade. (* kom alt marinaden over kødet)
Det afparerede og ridsede kød marineres i 4 til 24 timer og steges* i ovnen ved 200 grd i ½ -1/1 time *afhængig af kvalitet (her Cuvetter: ca. ½ time) og hviler min 15 minutter og kan så efter steges lige før servering/udskæring.
Piri Piri: Rødløg og tomater i kvarter svitses/sauteres møre med hvidløg og jalapenos, blendes med olivenolie, vineddike, smages til med s+p.
Udskårne søde kartofler vendes med paprika og maizena, lidt ole s+p og cayenne, rystes og bages på papir i ca. 20-25 minutter ved 200 grd.
”Retten laves sædvanlivis med kylling”.
Torta de amêndoa (Mandeltærte)
150 g mel, 75 g smør, 60 g sukker røres sammen til en crumble og en æggeblomme
samt 2 teske koldt vand irøres/æltes til en smidig masse, hviler et øjeblik, udrulles til ½ cm og lægges i en melbestøvet form, presses ud til kanten+*, filmes og stilles koldt ½ time.
Tag filmen af, prik bunden med en gaffel, læg et passende stykke bagepapir i, fyld med tørrede bønner el.l. – bages i 15 minutter v 180 grd fjern fyld og papir og bag igen 2-3 minutter, stil til side.
Rist 225 g mandler gyldne i en tør pande og kom dem i en skål.
I panden kommes nu 120 g smør 120 g sukker og 4 spiseske mælk som koges op et par minutter, vend mandlerne i og fordel massen i tærtebunden.
Bages 15-20 minutter indtil: lys gyldenbrun.