Reje-snacks o.a.
Dip, osv.
Penang Kylling
Kyllingen deles i 8-10 dele, krydres med salt + karry og vendes i mel.
Steges i olie og smør (stegegryde/wok), kødet tages op.
I gryden svitses nu hurtigt løg, æble, chili, hvidløg og evt. rodfrugter i pæne stykker, tilsæt en spiseske Penang karry, svits igen og kom kyllingestykkerne tilbage i gryden.
Tilsæt ½ l kokosmælk og evt lidt fond, kog uden låg til kødet er mørt (tag evt. bryststykkerne op først og lad lårene koge færdig.
Smag til med fiskesauce og evt. palmesukker osv.
Ved serveringen drysses fine strimler af forårsløg, rød snack peber og gerne thai basilikum el.l.
Kogte ris til.
Indisk Soufflée Budding
100 g smør smeltes og tilsættes 100 g sukker, 100 g mel og 30 g stødt ingefær samt 150 g finthakket syltet ingefær.
Bages op med 4 dcl varm mælk under omrøring.
Irøres 5 æggeblommer og derefter vendes 5 stiftpiskede hvider i.
Massen fyldes i smurte portionsforme og bages i vandbad ca. 18-22 minutter.
Vendes ud på tallerkener.
Serveres med ingefær-creme sauce:
½ l piskefløde koges med 100 g sukker og ingefærsiruppen samt en teske ingefær.
Den kogende creme legeres med 8-9 æggeblommer ved meget svag varme til cremen tykner let (uden at koge).