Snak & Æd 415

Toast med kantareller

Kantareller renses og deles og sauteres i smør med hakket skalotteløg.
Krydres med salt og hvid kværnpeber (evt. et fed knust hvidløg) hæld et glas sherry ved og tilsæt piskefløde, kog ned til en passende konsistens.
Smørrist et stykke hvidt brød og server stuvningen derpå – pynt evt. med skovsyre.

Muntjac kølle

Køllen udbenes (kan steges på ben, men… tiden) smøres i olivenolie og krydres med salt, groft knust sort peber samt tørret rosmarin og timian.
Steges i ovnen ved 250 grd i 20 minutter, trækker i min. 20 minutter.
Lige før serveringen kan eftersteges til ønsket kerne-farve..

Serveres med..

Kartoffelfad
Tynde skiver kartofler og fintsnittede løg anvendes:
Kom taglagte kartoffelskiver i et gratinfad, herpå snittede løg, salt og hvid kværnpeber samt lidt smeltet smør.
Gentag til fadet er fyldt og drys parmesanost på øverste lag og bag ved 180 grd i 30-40 minutter, til mørt!

Varm efterårssalat
Rødløg, gulerødder, persillerødder og lignende, i tynde skiver, sauteres i olivenolie.
Æbler og pærer i skiver/både kommes ved samt grov snittet radicchiosalat eler lignende.
Krydr med s+p samt honning og pynt med ristede græskarkerner.

Chokolademousse (10 portioner)

150 g sukker røres til skum med 5 æggeblommer!
150 g chokolade smeltes i vandbad.
Hviderne piskes stive og en kvart liter fløde piskes til let skum.

Chokoladen vendes i æggesnapsen, hviderne vendes heri og til sidst halvdelen af flødeskummet.

Kommes i portionsglas med lidt likør i bunden, stil i køl og pynt med flødeskum ved servering.

Skriv et svar