Kalvefilet Schnitzel med Papricasauce
Fileten afpudses delvis og skæres i skiver a ca. 200 gram.
Krydres med salt og kværnpeber, steges på en meget varm pande i ca. 2-3 minutter på hver side og lægges til hvile i et ildfast fad.
I panden med rigelig smør svitses nu bacontern, hakket løg og champignons i skiver, tilsæt lidt hvidvin og bouillon samt tomatketchup og paprika, rør sammen og tilsæt piskefløde (½ dl pr. person) eller mere 🙂
Saucen koges ned under omrøring med en spartel til en passende konsistens (ikke for tyk) smages til.
Saucen kommes ved kødet.
Serveres med Puszta kartofler
Kartoffelskiver, løgringe, rød/gul/grøn peber og knust hvidløg vendes med olie, krydres med salt og peber.
Bages i et ovnfast fad ved 180 grd. i ca. 30-40 minutter.
Ungarske ”Gundel” pandekager
4 dl mælk, 1 dl øl og 3 sp.sk olie irøres 2 æg, 300 g mel, 1 sp.sk sukker samt 1 tsk. vanilje.
Bages som en stor pandekage til hver.
Fyldes med creme af
2 dcl mælk koges op med 120 g sukker og skallen af en citron.
Tilsættes 250 g valnødder, 25 g rosiner og 2 sp.ske rom.
Jævnes evt. med æggeblomme og maizena.
Chokoladesauce
¼ liter fløde koges op og 200 gram grovhakket chokolade irøres til en let konsistens.
Fyld pandekagen og dæk med saucen.