Skagen-skinke på frissé salat med Urtecreme
Skinken skæres i 2-3 mm tykke skiver, af-sværes og skæres i 2-3 mm strimler.
Anrettes på plukket frissé salat med olivenolie ovn-ristede brødtern og urtecreme.
Urtecreme
Halv flødeost og halv cremefraiche røres og smages til med salt, cayennepeber og citronsaft, tilsættes fint hakket rødløg og krydderurter
Pyntes evt med cherrytomater og grønt.
En rigtig peberbøf (pr. person)
En 200 gram, skive oksefilet krydres med rigelig sort kværnpeber/groft knust, samt salt.
Brunes på en meget varm ”olieret” pande i 2-3 minutter på hver side.
Panden tilsættes 25 g. smør og heri svitses let knuste grønne syltede peberkorn, herefter ½ dcl rødvin samt ½ dcl skysauce koge igennem og tilsæt ½ til 1 dcl piskefløde.
Det hele koges igennem og smages til med lidt saft fra de syltede peber og evt. en smule tomatketchup.
Hertil serveres ovnbagte kartofler i skiver – tern eller både.
Kartoflerne olieres og krydres m s+p og bages i ca. ½ time ”til de er møre”!
En kraftig rødkålssalat serveres og spises på en separat tallerken:
Et kvart rødkål snittes fint i strimler på tværs.
½ rødløg snittes ligeså og 2-3 fed knuste hvidløg
Alt en skål:
En god skefuld stærk Dijonsennep lidt rødvinseddike samt olivenolie, salt og kværnpeber tilsættes.
Det hel vendes grundigt sammen og smages til.