Soupe de l´oignon aux Halles de Paris (Løgsuppe fra Markedshallerne)
Et stort el. 2 løg p.p. snittes og sauteres i smør med lidt kværnpeber (løgene bør være let brunede).
Pr. prs. tilsættes ¼ l oksebouillon og koger til løgene er møre og suppen jævn (smag til!!).
Suppen fordeles i portionsskåle og et par skiver ristet brød kommes oven i og dækkes med revet Gruyere ost så hele skålen er dækket, hvorefter det hele gratineres i ovnen.
Poularde à l´estragon (Kylling i flødeestragonsauce)
En kylling skæres ud i 4 dele, 2x bryst m vingeben og 2 x lår, (på en måde så der kun er vinge og lårknogler i stykkerne – guruen viser hvordan!!), som atter kan deles i 2 stykker så der bliver 8 stykker af en stor kylling (til 4 personer).
I en stor tykbundet gryde smeltes lidt smør let gyldent uden at brune og kylling -stykkerne sauteres heri et par minutter, krydres m. salt og hvid kværnpeber,
Derefter tilsættes finhakket chalotteløg og lidt knust hvidløg som sauteres med et par minutter uden at brune, 2½ dcl hvidvin tilsættes sammen med 2½ dcl fond og en sp.ske tørret estragon. Koger under låg til lårene er næsten møre (15-20 min.)
Så tilsættes ½ l piskefløde og saucen reduceres under let kogning (uden låg)
til en passende konsistens.
Evt. tilsættes lidt hakket frisk estragon de sidste minutter, et voila!!!!
Riz Jaune (sjønne) (Gule ris)
I en gryde med lidt smør/olie tilsættes 50 g ris (p.p.) sammen med en lille teske gurkemeje eller safran og røres rundt til risen har opsuget fedtstoffet herefter tilsættes ½ l tynd bouillon og risene koger langsomt uden låg i 20 minutter, (tilsæt ekstra vand hvis nødvendigt) men sørg for, når risene er møre, at vandet er kogt væk.
Tarte aux pommes & abricot (Æbletærte m abrikos)
En mørdej lavet af
300 g mel, 150 g sukker, 200 g smør og 2 æg æltes sammen i en skål.
Kom mel på bordet og ælt dejen glat til en klump.
Hviler koldt i ½ time – minimum.
Udrulles og lægges i en tærteform
Kage creme lægges i et tyndt lag herpå.
Æbler skrælles og deles i halve og skæres i tynde skiver og lægges taglagt i et mønster.
Bages ved ca. 180 grd i ca. 15 – 20 minutter.
Afkøles hvorefter der kommes et tyndt lag smeltet abrikosmarmelade over. Samt evt. ristede mandler.
Serveres evt. med flødeskum.
Vanilje/kagecreme – TIL 2 TÆRTER
½ vaniljestang, 5 dl sødmælk, 6 æggeblommer, 150 g sukker, 40 g majsstivelse
Sådan gør du:
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bring stang og korn i kog sammen med mælken.
Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med sukkeret, til blandingen bliver hvid. Tilsæt majsstivelse under omrøring.
Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen.
Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning; pas på, den ikke brænder på.
Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet inden brug.