Amuse Geulle mm.
Tja…..
Svineskank m/svær
Skanken ridses og gives et opkog i ca. 20 minutter.
Gnides i fint salt og evt. peber og stilles i ovnen
Jule Coleslaw
Mayonnaise (2-4 æggeblommer piskes til skum med ½ dcl. eddike og salt tilsæt en kvart liter olie.)
- 2½ dcl creme fraiche.
- Et kvart Hvidkål, en 8.del rødkål snittes i lange strimler på tværs.
- 2 skrællede gulerødder deles i 5 cm stykker og strimles fint.
- Alt blandes i et fad og smages til med flormelis og cayennepeber.
Varm kartoffelsalat
Pæne faste kartofler (1 kg.) koges møre afkøles med vand og pilles.
1-2 løg fintsnittets og dampes møre i smør, kartoflerne skæres i skiver og tilsættes .
Sauteres nogle minutter uden at brune, tilsæt ¼ l grøntsagsbouillon el.l.
Krydres med salt og hvid kværnpeber og smag til med eddike. Lige før servering vendes snittet bladpersille og grøn top af forårsløg i.
Æbleskiver m/fyld
¼ l mælk lunes og tilsættes 50 g smør og 40 g sukker.
Heri opløses 25 g gær og der tilsættes 2 æg, reven skal af en citron og et nip kardemomme samt 250 g mel.
Stilles til hævning et lunt sted til opnået dobbelt volumen.
Imens laves en kompot af æbler og/eller svesker – 2 Skrællede æbler i tern og koges op i en sukkerlage a ½ dcl vand, 50 g sukker.
Nu bages skiverne i panden og en lille skefuld kompot tilsættes lige før de vendes.
Bages færdig og lægges i et ovn fad, drysses med flormelis og glaceres i en varm ovn 250 grd. eller grill.