Julesalat m Rødbeder og Bacon
Rødbederne koges i en time til møre og kommes i koldt vand, skindet smuttes af og de skæres i tern.
Bacon i tern eller strimler steges sprøde.
De hele blade fra julesalat anrettes i stjerneform på en tallerken, rødbedeternene anrettes i en lille bunke midtpå disse.
Dressing (rødvinseddike, knust hvidløg og dijonsennep røres sammen med lidt salt og kværnpeber, ipiskes nu olivenolie til en passende konsistens/smag) kommes over
Fordel bacontern og drys med snittet forårsløg.
Svinekæber i Thisted Julebryg med Maste Rodfrugter
Kæberne (2 stk. pr. prs.) krydres med s+p, brune i olie/smør på en pande og lægges på et ovnfad!
4 løg i små tern sauteres møre i smør i samme pande, tilsæt en spiseske tomatpure og 1-2 spiseske mel, røres sammen og ristes igennem.
Tilsæt ½ l kalvefond og ½ l julebryg. Dette koges igennem under omrøring til en let sauce og kommes over kødet.
Fadet dækkes med stanniol og stilles i en 180 – 200 g varm ovn i ca. 1 time indtil kæberne er møre.
Maste Rodfrugter
Kartofler, selleri, persillerod og pastinak koges mør uden salt, vandet hældes væk.
Mas urterne med en grydeske tilsæt smør, salt og hvid peber og rør sammen.
Romfromage m. Brombærkompot
½ l fløde piskes let og stilles i køl.
5 æggeblommer piskes til fast skum med en varm sirup (80 g sukker kogt op i ½ dcl vand) pisk til massen er afkølet.
Tilsæt 1 dcl brun rom (smag til med essens) og derefter stivelsen (10 g husblas udblødes i koldt vand, hæld vandet væk og smelt husblassen over middel varme) under omrøring
Til sidst vendes den piskede fløde i og massen fyldes i forme.
Stilles koldt for at stivne.
Dyp formen i varmt vand og vend fromagen ud på et fad.
Kompot
100 g sukker koges op med ½ dcl vand, når siruppen er blevet tyk, vendes bærrene i.
Smages evt. til med rom.