Gratinerede Muslinger (3 slags)
Fyldes med..
Franske
Blødt smør rørt med citronsaft, hvidløg og persille, s+p – drysses med rasp.
Italienske
Hakket tomat, chili, løg, hvidløg samt oregano og olivenolie -s+p – drysses med parmesan.
Spanske
Tomatketchup, cayenne og knust hvidløg, smagt til med sherryeddike – s+p
Bages i ovnen* ved 225* i 10 minutter, serveres meget varme… evt. grill.
Braiseret Lammebov (Som i Bombay)
Kødet smøres i sesam/nøddeolie og krydres med salt, peber og rigelig karry,
Brunes i ovnen ved 225* i ca. 20 minutter, sammen med løg, gulerod, selleri i grove tern og et par laurbærblade, (hæld evt. stegefedt op i en skål og bland med mel til jævning*)
Tilsæt stegen i bradepanden ½ l bouillon og et glas hvidvin, dæk med stanniol og bag igen i ca. en time, sigt fonden over i en kasserolle (tilsæt ekstra fond op til 7-8 deciliter).
Tilsæt jævningsmassen* under let piskning og kog grundigt igennem under omrøring til saucen er jævn og blank og ikke for tyk.
Skær rødløg, bladselleri og æbler i tern, sauter dem hurtigt i lidt smør, s+p
Skær stegen i skiver og læg disse i et ildfast fad og kom Sautéen over og derpå saucen, sæt det hele i ovnen 10-15 minutter.
Ris Pilaw
Finthakkede løg dampes møre i smør, tilsæt 50 g ris pr. prs. rør ris og smør sammen et par minutter over varmen tilsæt hønse eller grøntsagsbouillon til dobbelt mængde, koges under låg. (se kogetid på posen).
Glacerede Pandekager (indonesiske)
125 g mel, 3 æg, 40g sukker, en teske vanilje og et nip salt udrøres med 4 dcl mælk og en ½ dcl øl. – Bages i smør på den lille pande.
De afkølede p.k. fyldes med en blanding af mangofrugt og banan i tern samt hakket Bounty Bar og et stænk brandy.
Rulles og lægges på bagepapir, drysses med sukker og glaceres i ovnen under grillen.
Spise rygende varme med iscreme til.