Crostini di Fegatini (Toskansk fugleleverpostej på brød)
En pakke kyllingelever afpudses krydres med s+p og brunes af i smør
Et mellem løg hakkes fint og kommes ved og sauteres et par minutter.
Tilsæt 2-3 fed hvidløg, en teske kapers og 3 ansjosfileter samt 1½ dcl. Marsala el. Madeira kog op i et par minutter, tilsæt en spiseske koldt smør.
Det hele blendes til fint. (smag til med salt!!)
Hæld massen ud i et fladt fad, lad det køle ved stuetemperatur.
Læg en spiseskefuld på små ovnristede brødskiver,
pynt med stegt persille (friteret).
Fasanbryst med kastanjer (5 pers)
1-2 fasanbryst pr. prs. krydres med s+p, vendes i med og brunes hurtigt (2-3 minutter på hver side) af i olie og smør, lægges til hvile på et ovn-fad.
I stegesmørret (tilsæt evt. mere smør) svitses bacontern og herefter tern af ½-1 græskar, ½ selleri og halve/kvarte skalotteløg (4 stk.), en pære i tern samt kastanjer (15 stk.) og til sidst 20 halverede vindruer, (tilsæt evt. lidt hvidvin.)
Hældes over fasanerne og det hele bages mørt i ovnen ved 180* i 15-20 minutter.
Chokoladesouffle (5 pers)
I en gryde smeltes 50 g smør og bages igennem med 50 g mel.
I en anden gryde koges 2½ dcl. mælk op med 50 g sukker og 50 g chokolade.
Chokoladecremen vendes i opbagningen og dette koges igennem under omrøring, afkøles let og irøres 5 friske æggeblommer.
Lige før souffleen skal bages, vendes dejen forsigtigt sammen med 5 stiftpiskede hvider.
Fyldes 2/3 op i velsmurte forme drysset med sukker,
og bages ved 200 grd. i 20 minutter.
Serveres straks!!