Taco med Guacamole-salat og Grillet Kylling (Enchiladlas con Guacamole & Pollo)
En kylling udbenes og vendes i olie med knust hvidløg, cayenne- og kværnpeber, saltes og steges i ovnen ved 240-50 grd i 30 minutter, trækker!!
– Et løg hakkes fint sammen med 5 fed hvidløg og rigelig grøn/rød chili
– 2 tomater ridses, stilken fjernes og de lægges i kogende vand i 5 minutter, afkøles i koldt vand et øjeblik skindet pille af og den deles i kvarte, kernerne fjernes og resten hakkes fint, – hak et bundt koriander
– 2-3 avocado deles i halve, stenen fjernes, skindet pilles af og kødet hakkes.
Det hele blandes, og smages til med limesaft og evt. reven skal, eddike og lidt olivenolie samt salt.
Anrettes med eller i tacoskaller; kyllingen skæres i skiver og lægges over gu.molen.
Okseskank i Chokolade og Chili sauce (Asadas de Vaca con mole de Chocolate)
Skankerne krydres med salt og peber, brunes grundigt af på en pande og lægges i en bradepande. (skindet på skanken ridses igennem flere steder, guruen viser hvordan)
– Stil bradepanden i ovnen mens du laver de øvrige ingredienser klar!!
2-3 løg og 6-10 fed hvidløg hakkes og sauteres møre i panden med olie/smør og kommes ved skankene sammen med lidt svitsede suppeurter.
Krydderier*: 1 teske spidskommen, 2 kanelstænger, 5 kardemommefrø, 3 stjern-anis og 8 nelliker samt en sp.ske tørret hel chili svitses hurtigt og kommes ved.
Tilsæt en stor fl. mørk øl, en dåse hakket tomat og dæk kødet med kalvefond.
Dæk med stanniol og braiser i ovnen ved 180 grd i 1½ time.
– Kødet lægges på et ovnfad, sættes tilbage i ovnen mens saucen laves færdig!
Fonden sigtes op i en gryde og tilsættes 100 gram mørk chokolade koges jævn under omrøring, smages til og hældes over kødet.
Kan toppes op med let-ristede ananas, mango og pecan-nødder samt frisk krydderurt.
Hertil Sweet Potatoes fritter
Vask kartoflen og skær den i lange stave/både ven med lidt olie og en smule salt,
Fordeles på en bageplade (husk papir) og bages ved 220 grd til sprøde og møre!!!