Lammebov i Indisk forklædning
En hel lammebov udbenes, ridses og krydres i en oliemarinade med knust hvidløg og chili og spidskommen samt kværnpeber og salt.
Bredes ud på en bradepande og steges ved 230-40 * i 20-30 minutter, tages ud og hvile i 20-30 minutter, i ovnen igen 20-30 minutter ved 180*, hviler igen 15 minutter
**Bradepanden koges af til saucen.
Curry sauce
1 løg og 1 æble skæres i fine tern, svitses i smør sammen med en stor skefuld god karry*og en lille skefuld tomatpure, tilsæt en stor spiseske mel og bag igennem, tilsæt fonden (½ liter) fra **bradepanden kog igennem, tilsæt en lille dåse kokosmælk, kog igen, og smag til.
Garnish
Mango, rødløg, gulerod, persillerod og lignende skrælles og skæres i pæne stykker og sauteres i lidt nødde/sesam olie, hakket chili og hvidløg tilsættes, og sauteres et par minutter.
Anretning
Kødet skæres i pæne skiver, anrettes i et ovnfad, garnituren lægges ved og saucen hældes over, fadet sættes i ovnen 5-10 minutter.
Drys salt/chiliristede nødder over ved serveringen.
Hertil Ris og Papadums se fremgangsmåde på posen.
Sticky Toffee Pudding ca. 5-6 stk
100 g dadler uden sten, 1½ dl. Vand, 1 lille tsk natron, 30 g smør (stue temp.) 90 g rørsukker,
1 æg, 90 g hvedemel, 1 lille tsk bagepulver, 1 tsk vaniljesukker
Tænd oven på 180 grader og smør formen
Kom de groft hakket dadler og vand i en lille gryde og lad det koge i ca. 3 min.
Tag gryden af varmen og bland natron i – det kommer til at skumme op, men det gør ikke noget. Stil til side og lad det køle af
Pisk smør og rørsukker lyst og luftig med en håndmixer
Æggene piskes i smørblandingen, et æg af gangen – pisk godt og længe mellem æggene, så udgår du at dejen skiller
Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål
Tag den kølet dadelmasse og blend det kort, så der ikke er store stykker dadelskind.
Pisk nu melblandingen og dadelmassen i dejen ved lav hastighed til dejen er ensartet
Kom dejen i formen og bag den i 35-40 min. Tjek om den er bagt ved hjælp af et træspyd. Der må ikke sidde noget dej på pinden.
Lad kagen stå 5 minutter i formen før den vendes ud
Karamelsovs
100 g mørk muscovadorørsukker, 3/4 dl piskefløde (38%), 50 g smør, et lille drys salt,
1 spsk mørk rom
Imens kagen bages laves karamelsovsen. Alle ingredienserne kommes i en tykbundet gryde og koges i ca. 5 min. ved middelvarme
Når kagen er kølet ned hældes ca. ½-delen af sovsen ud over kagen, resten serveres ved siden af. Sovsen må gerne være lidt lun ved serveringen.
Prices Sticky Toffee Pudding
175 g blødt smør
175 g muscovadosukker
175 g mel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. mørk sirup
3 stk. æg
Vaniljesovs
6 dl sødmælk
4 stk. æggeblommer
1 stang vanilje
3 spsk. sukker
3 spsk. maizena
Karamelsovs
50 g smør
75 g muscovadosukker
25 g rørsukker
150 g lys sirup
1,5 dl fløde
Fremgangsmåde
Rør smørret hvidt enten med elpisker eller i røremaskinen. Tilsæt muscovadosukker og rør igen til blandingen bliver let og luftig. Tilsæt sirup og rør igen.
Tilsæt æggene et ad gangen og vend melet blandet med bagepulveret forsigtigt i. Smør budding formen grundigt og kom massen i.
Dæk formen med et dobbelt lag smurt folie og bind en snor rundt om, så der ikke slipper damp ud. Kom formen i en stor gryde med ca. 5 cm vand. Læg låg på og damp buddingen i 2 timer. Fyld evt. lidt mere vand på undervejs.
Vaniljesovs:
Imens laves vaniljesovsen. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem og stangen i en gryde sammen med mælken. Lad det koge op og sæt det så til at trække i en tyve minutters tid.
Rør æggeblommerne med sukker og maizena til det bliver lyst. Varm mælken op igen, fisk vaniljestangen op og hæld den varme mælk i æggeblandingen, mens der piskes.
Kom det hele tilbage i gryden og varm op til det tykner. Det må ikke koge. Vaniljesovsen kan serveres lun eller kold efter behag.
Karamelsovs:
Karamelsovsen laves således: Smørret, siruppen og de to slags sukker kommes i en gryde og varmes op, til sukkeret er smeltet. Kom fløden i og lad det koge op. Denne sovs må godt være lun, når den serveres.
Vend buddingen ud på et lille fad og server den med de to sovse.