ORIENTALSK MARINEREDE SILD:
1 l. eddike og 800 g sukker koges op med en teske gurkemejepulver hel ingefær, koreander, kardemomme, spidskommen chilli og hvid peber, og der tilsættes 2 røde æbler og 2 rødløg udskåret i både eller ringe.
Lagen afkøles og kommes på de rensede udvandede hvide sildefileter, og bør trække i min. 3-4 dage.
ORANGEMARINEREDE KRYDDERSILD.:
1 l. eddike og 800 g. sukker koges med 4-5 appelsiner i skiver ( hele el halve ) samt stjerneanis, nelliker, kanel og evt. vanilje
Lagen afkøles og kommes på de rensede udvandede røde sildefileter, og bør trække i min. 3-4 dage.
SVENSK GRAVAD LAKS.:
Laksefilete drysses med salt, sukker og knust hvid peber samt fennikel-, dildfrø og rigelig frisk eller tørret dild. Tildækkes og trækker i køleskab minimum 2 døgn.
Dressing:
Rødvinseddike og brun farin koges til en let sirup, afkøles og piskes op med Dijon eller Colmanns sennep og salat olie. ( mængder efter smag.)
ØSTERLANDSK GRAVED LAKS.: ( HELLEFISK.)
Fileten overhældes med honning og drysses med salt, lidt stødt cayennepeber, ingefær, kanel, kardemomme og lidt hel stjerneanis og nelliker, enkelte hele andre krydderier kan lægges i til pynt og smag.
ANDE TERRINE.:
En hel udbenet and krydres med s+p og lægges med skindsiden nedad i en ildfast form og fyldes med en fars af.:
½ kg hakket kalv/flæsk, 250 g. fuglelever, rasp, 1 æg, s+p, grøn madagascar peber, tørrede marinerede bær, pinjekerner og lignende.
Terrinen bages ved moderat (ca. 180-200 g.) varme i vandbad i ca 1½ time.
Serveres afkølet i skiver med hjemmesyltede agurker e.l. og evt portvinssky.
JULESVEDSKETÆRTE MED MANDLER.:
En tærteform dækkes med en tynd mørdejsbund og fyldes halvt med mazarin masse, marinerede svedsker lægges i og groft hakkede mandler drysses over, bages ved ca.180g. i ca. 30 min.
Mørdej.:
150 g. mel, 75 g. sukker, 125 g. smør og 2-3 æggeblommer røres sammen, æltes til en kugle og rulles ud på melstrøet bagepapir, afkøles og lægges i formen.
250 g. marcipan, 250 g. sukker, 250 g. smør, 5-6 æg røres i maskine og til sidst tilsættes 75 g. mel. ( evt. lidt vaniljesukker.)
Marinerede svesker.:
Tørrede luksussvedsker stænkes med enten eller både og, likør, cognac eller sherry, senest dagen før brug.
Tærten serveres med flødeskum eller creme fraiche.