Svinekæber i ”kejserens nye klæder”
Gule- og persillerod, pastinak, selleri og løg i små tern, svitses sammen med bacontern i olivenolie (husk kværnpeber) og tilsættes en dåse hakket tomat, hvidløg, en smule paprika og hvidvin.
Koges igennem og lægges i bunden af et ovnfast fad.
Kæberne krydres m s+p, vende i mel og brunes grundigt af, i smør og olie.
Anbringes på urterne, læg nogle kviste rosmarin og nogle laurbærblade ved.
Fadet sættes i ovnen ved 180 grd. i 60-90 minutter.
Polenta
¾ l grøntsags-bouillon koges op og polentaen røres i og koges i 15 minutter under omrøring.
Polentaen kommes i et smurt og raspdrysset tærtefad.
Glat grøden ud og pensel med smeltet smør, drys med reven ost og til sidst lidt reven parmesan.
Bages i ovnen ved ca. 175 grd. til lysebrun.
Hvidkålssalat
Meget fintsnittet hvidkål, rødkål og reven gulerod krydres m lidt salt og cayennepeber, vendes med honning smages til med hvidvinseddike og en smule olie samt evt. hakket mynte.
Apfel-Strudel
5 store æbler skrælles og skæres i tern 1½ x 1½ cm og blandes med den revne skal og saften af en citron, en lille kop sukker, en spsk. kanel, en teske vanilje, hakkede mandler og rosiner, trækker!
Fillodej lægges på et melet bord, 3-5 lag, hver penslet med smeltet smør, på sidste lag rigeligt med smør.
Drysses med mandelmel og lidt rasp.
Fyldet lægges i den ene ende, så der kan rulles en pølse, som lægges på bagepapir og pensles med æg/vand og drysses med hakkede mandler og sukker.
Bages ved 200 grd i 35-45 minutter, afkøles og serveres med flødeskum.
Efterfølgende evaluering fremsendt af Guruen i egen høje person
Vi kan altid lære noget, også af de mindre gode oplevelser!
Så har jeg tid vil der fremover blive sendt en evaluering, så kom endelig også med dine egen!
Skal/vil du lave Apple Strudel så lav en rigtig dej og brug ikke Fillo, som bliver stiv og papiragtig, hvilket ikke er ideen med Strudel!!
Da jeg ikke selv har lavet kæber, googlede jeg mig til tilberedningstiden, som sagde 75 minutter?
Jeg vil mene at 45- 50 minutter er fint, når de er godt for stegte – ved den lange ovn tid fordamper der megen væske og kødet svinder ind og mister struktur, således at saucen koncentreres for meget og bliver for stærk/ram!