Snak & Æd 383

Artiskok med skinke og parmesan

Artiskokken skrælles, guruen viser, blancheres, al dente, i saltet kogende vand, afkøles.

På en skive parmaskinke lægges en skive smør, lidt reven ost og kværnpeber, herpå artiskokken som omvikles dermed.

Lægges på et gratinfad drysses mes parmesanost og bages i ovnen ved 180 grd. i 8-12 minutter.

Spises rygende varm, evt. med brød.

 

Porchetta a la Guru

Et svineslag bankes, ridses og krydres med s+p, herpå lægges en tapanade af:

Hakket løg, rosmarin, bladpersille, hvidløg, chili og tørrede frugter, vendes med lidt olivenolie, reven citronskal, parmesanost samt lidt rasp og pinjekerner.

Rulles stramt og bindes/snørers, gøres våd og saltes.

Steges på rist i ovnen ved 230-240 grd. i ca. 2 timer, skru evt ned for varmen efter 1 time.
Skal hvile ½ time før udskæring.

Skrællede søde kartofler steges/Bages sammen med stegen de sidste 20-30 minutter.

Salat med Kirsebær oma

Salaterne skylle og tørres, blandes i en skål med snittet forårsløg, fennikel, halve cherrytomater og bladpersille.

Kirsebær halveres, pærer skrælles og skæres i tern, dette vendes i en marinade af hvid balsamico og olivenolie, tilsmages med sort kværnpeber og en smule salt.

Det hele vendes sammen og anrettes med et drys med ristede pinjekerner.

Skriv et svar