Portugisisk Grønkålsuppe
En høne og et stykke salt flæsk koges i rigeligt vand, skummes grundigt.
Tilsæt skræl og lignende fra suppeurterne og et løg i halve samt peberkorn og laurbærblade. (en sjat salt tilsættes efter skumningen.)
De skrællede urter og kartofler skæres i pæne tern 2×2 cm.
Grønkålen ribbes og skylles, blancheres så i kogende saltet vand i 3 minutter.
Kålen afkøles i fri luft, væden presses fra og kålen snittes/hakkes fint.
Den kogte høne og flæsk tages op og afkøles.
Suppen sigtes.
Urteternene tilsættes sammen med 3-5 fed knust hvidløg og en finthakket chili.
Alt koges op og der skummes igen.
Høne og flæsk skæres i tern.
Lige før urterne er møre tilsættes kålen og kødet, tilsæt 1 glas hvidvin.
Kog op og smag til.
Italiensk Æble-Cheesecake
3 æg piskes, til let skum, med 60 g sukker og 1 spsk. vanilje.
Tilsæt 125 g mel (evt. 1/3 fuldkorns) 3 teske bagepulver og 75 g hakkede mandler. Vend forsigtig rundt med en ske.
150 g ricotta røres lind med 80 g smeltet eller meget blødt smør.
Dette røres i dejen.
Dejen fyldes i en smurt springform.
3-4 æbler deles i kvarte, kærnehuset fjernes og stykkerne skæres atter i kvarte, som så fordeles på dejen og drysses med ingefær-sukker.
Bages ved 180 grd. i ½ time og afkøles let før servering.
Hertil iscreme eller flødeskum.