Salade de Homard Saint-Sylvestre.: hummersalat nytårsaften
Flæk den kogte hummer, fjern maven, lemp kødet ud af halen, flæk kloen og fjern kødet (gem skallerne).
Mayonnaise og en smule creme fraiche blandes og smages til med citron/lime, cayenne og en smule salt samt hakket dild.
Skyllet og plukket frissé-salat anrettes i en dyb tallerken.
Hummer kødet skæres i skiver og anrettes herpå.
Pyntes med agurkestave og halve blommetomater
Dressing og ristet brød á part.
Filet de Boeuf en Croute du sel.: saltindbagt oksemørbrad
Et passende stykke oksemørbrad (150 g pr. prs.) olieres og krydres med s+p
Brunes på pande eller i ovn ved 250*
Lægges i et ovnfad og dækkes med en håndfuld friske krydderurter for eksempel bredbladet persille og basilikum
bland 3-4 kg fint salt, 3-4 æggehvider, 1-1½ dl vand
Dæk kødet med saltmassen
Steg/bag kødet i den forvarmede ovn ved 250º i 20-25 min. Giv saltet et svagt brus vand midtvejs ved hjælp af en flaske med forstøver (man kan også bare strinte med vand på hånden). Tag kødet ud af ovnen. Slå hul på saltet og lad kødet dampe af et par minutter. Lad det trække på skærebrættet i 10-15 minutter, befriet for saltet – det kan børstes af – krydderurterne bliver siddende på.
Sautée Jardinier: tilberedning af havens grøntsager
Sauce Béarnaise: « Bernæssovs »
Pommes de Terre Frites: ”pomfritter”
Omelette en Surprice.: omelette Norvégien, omelette Alaska
Lagkagebund udskæres så den passer i portions formen og dryppes med likør
Dækkes med is og fryses ½ -1 time
Belægges med syltet frugt i små stykker
Marengs smøres på, drysses med mandler i snitter og flormelis
Grilles i ovnen til lysebrun.
Kan overhældes med brændende brandy ved servering!