Thai-nicoice salat.. Asiatisk salat med grillet tun
Bladselleri, forårsløg, mango og papaya afskindes og skæres i tern ( 1×1 cm )
Hvidløg og chili fint hakkes, ingefær og lime/citron rives og saften presses.
Alt blandes sammen med kvartede små tomater og anrettes på tallerken med ærteskud under.
En skive tun olieres og krydres med salt+kværnpeber.
Grilles hurtigt på meget varm grill/pande og anrettes på salaten.
Hertil? papadum el.n.a. f.eks. naanbrød.
Lammekølle i Karrykål
Lammekøllen ridses let og olieres og krydres med knust hvidløg samt salt+kværnpeber.
Steges i ovnen ved 220* i 40 minutter.
Hvidkålen snittes groft, et løg ligeså,
en pastinak, en persillerod og 2 gulerødder skrælles flækkes og snittes i skrå skiver, og et par æbler deles i kvarte, kærnehuset fjernes og hvert stykke deles i 2-3 både.
En stor gryde sættes over med lidt olie og smør, kål o.a.d.a. kommes i gryden;
og det hele sauteres grundigt.
Der tilsættes nu en god portion karry og en spiseske tomatpuré.
Sauteres mørt og smages til.
Kålen kommes i bradepanden som køllen er stegt i og simrer i ovnen med den udbenede kølle.
Når du mener køllen er tilstrækkelig stegt, skæres denne i skiver og retten serveres.