Snak & Æd 375

Eksotisk Grønkålssalat m Kylling

325 g kyllinginderfilet vendes i olie, knust hvidløg, paprika, chili, peber og salt.
Brunes på en varm pande eller ovn i ca. 5-6 minutter, lige før anretning/servering.

Grønkålsblade skylles og snittes, kommes i en skål og blandes med
¼ ananas, ½ mango skrællet og skåret i pæne stykker samt 3 tomater i 6-8 både og snittet forårsløg samt halve el. kvarte babykiwi.

Dette vendes i en marinade af finthakket chili og hvidløg, reven ingefær og limeskal, finhakket koriander, saften af en lime samt nøddeolie- og en nip salt – smag til.

Anrettes på en dyb tallerken med det stegte kylling og drysses med ristede sorte sesamfrø.

 

Svineskank-klumper i Karry

Kødet krydres med salt og kværnpeber, vendes i mel og steges i olie/smør til de er pænt af-brunede (i en stegegryde), lægges i et ovnfad.

I samme gryde tilsættes lidt mere olie og heri ristes udskåret i både, løg og æbler, græskar og persillerod skåret i pæne stykker. (og evt. andre grøntsager)

Når dette har taget farve anrettes det ved kødet. Gryden skal bruges til saucen!

I stegegryden med stegefedtet tilsættes lid mere olie og smør og et finthakket løg.

Heri ristes karrypulveret hurtigt og tilsættes en skefuld tomatpure og ca. 50 g mel og afbages, tilsæt trekvart l hønsebouillon og rør med et piskeris til saucen koger, nu koges 5-10 minutter under omrøring og saucen smages til.

Saucen hældes ved kød og grøntsager, fadet sættes i ovnen 15-30 minutter ved 180 grader.

Ris Pilaw
Et hakket løg sauteres i lidt olie og smør, parboiled ris tilsættes (50 g pr. prs.) samt en ½ teske gurkemeje, risen sauteres med et par minutter og der tilsættes hønsebouillon til den dobbelte volumen, røres jævnligt med en ske til fonden koger og der skrues ned for varmen til 1 og et låg lægges på (se kogetid på ris posen).

Skriv et svar