Krabbegratin
Et hakket løg og 100 g champignons i skiver samt et fed knust hvidløg sauteres i en klat smør i en gryde, tilsæt 1½ dcl. hvidvin og 1½ dcl piskefløde, kog op og jævn af med ”hummerpasta” til en tyk konsistens, 500 g krabbekød og hakket dild vendes i og der smages til med salt og cayennepeber.
Pisk en hollandaise af 2 æggeblommer og 50 g smør, dette blandes i krabbestuvningen, som nu fordeles i 5 – 6 kammuslingeskaller el.l.
Drysses med rasp, blandet med en tredjedel parmesanost og bages ved 180-190 grader 12-15 minutter. (til gylden skorpe).
And med efterårstilbehør
Rens anden og smør den med olivenolie, gnid med salt og kværnpeber, også indeni, hvor der også kan krydres med rosmarin, timian og laurbærblade.
Steges i ovnen ved 220* i 45-55 minutter. Sæt den til hvile på et fad.
Kog bradepanden af**(se sauce) – guruen viser udskæring/parteringen.
Vin-pebersauce med svesker
**En smule madagaskarpeber og hakkede svesker tilsættes bradepanden steges et øjeblik i ovnen og kog så af med lidt rødvin.
En let skysauce koges igennem og tilsættes afkoget og koges til en let konsistens, smag til.
Bagt Rodfrugtpure ”en´cocotte”
250 g skrællede kartofler og 250 g rodfrugter koges møre, pureres og røres med 100 g smør og 4 æggeblommer, smages til med s+p.
Fyldes i smurte kokotter og bages 12-15 minutter.
Bagt ½ æble med tyttebærfyld og Bagt ½ pære m solbærfyld:
Halver frugten fra top til bund, fjern kernehuset og fyld hulningen med bærkompotten, fordel nogle Madagaskar-peberkorn herpå og drys med flormelis.
Bages i ovnen 5-10 minutter
Rødkål salat med fennikel og nødder
Et kvartlille rødkål og en fennikel snittes i fine strimler krydres med en smule salt og kværnpeber, tilsættes en sjat rabarbersaft, hvid balsamisk eddike og en mild olie, vendes grundigt sammen og anrettes med lidt ristede og grovhakkede paranødder over.