Kalvehaler ” Navarin ”.:
Kavehaleragout.
½ kg haler pr prs. krydres med salt og sort peber, bestøves med lidt mel og brunes i olie eller fedt i en stegegryde. Laurbærblade, hel peber, tomatpure, porre og selleri top, persille- gulerods- pastinak og selleriskrald samt et løg kommes ved og brunes lidt, kalvebouillon/sky og lidt vin kommes ved (dækker),( fyld op med vand.) og det koger til halerne er møre, ca. 1 time. Halerne tages op og saucen jævnes evt. og sigtes, halerne kommes i og koger færdig sammen med de nedenfor beskrevne grøntsager, kan evt. pyntes med friteret persille.
Grønsagsfyld.
De skrællede grøntsager hvidroer og kartofler udstikkes i kugler eller skæres i tern (1½x1½ cm.) . jordskokkerne skrælles el. skrabes, det hele sauteres i smør med lidt s+p og koges mør i saucen sammen med halerne.
Kransekage konfekt.: ( 40 stk.)
½ kg rå marcipan eller odense xx
250 g. flormelis
3 æggehvider
Cocktail bær og nødder til pynt.
Marcipanen og sukkeret røres godt sammen med elektrisk røremaskine, æggehviderne røres langsomt i og massen er klar.
Sprøjtes ud på bagepapir og pyntes.
Bages ved ca. 200 g. i 10 –14 min.