South Sea Prawns in Curry.: Røde Sydhavsrejer i karry
De tøede og tørre rejer svitses hurtigt i lidt olie, krydres med lidt salt og karry, flamberes i Pernod og lægges en skål.
I den samme pande smørsauteres (finhakket løg, chili og hvidløg) tilsæt lidt karry og derefter kokosmælk kog sammen og smag til.
Lige før serveringen vendes rejerne i og pyntes med lidt koriander.
Serveres i varme dybe tallerkener med kogte ris.
Tomahawk, Beef Rib.: Oksekotelet på Grill
TÆND GRILLEN ½ – 1 hel time før brug!
Côte de Boeuf: Oksekoteletterne er udskåret og klar til krydring, smøres i olie og giv rigelig sort kværn-peber og salt.
Grill ca. 5-6 minutter på hver side.
Lad hvile i min 10 minutter og skær i skiver, anret på skæreplanke med benet.
Kartoflerne halveres og lægges, med skærefladen op, på en bradepande, lidt olie på samt salt og cayenne, bages i ovnen. Ca. 30-40 minutter i ovnen ved 200 grd.
Portobello svampe olieres, krydres med s+p og grilles.
Haricots-Vert: grønne bønner ribbes og blancheres 1 minut i salt kogende vand. Kommes i koldt vand, for at holde farven.
I en sauterpande dampes hakket skalotteløg og et fed knust hvidløg i lidt smør.
Bønnerne sauteres heri, lige før serveringen, et par minutter s+p.
Tomaterne deles på tværs og stilles i et ovnfad med skærefladen op.
Herpå lægges en skefuld (olivenolie med hakket hvidløg og persille), s+p.
Bages i ovnen ca. 5 minutter ved høj varme, (eller evt. langtidsbages)
Sauce Bearnaise: 4 dcl estragoneddike og 1 dcl kalvebouillon indkoges til en tredjedel med knust hvid peber, et hakket skalotteløg og kørvel.
8 æggeblommer legeres heri og ipiskes 600 g smeltet smør.