Snak & Æd 368

Arista di Pollo a Limone.: Citronkylling

Kyllingen deles i kvarter el. mere (guruen viser hvordan) saltes og vendes i marinaden:

Citroner vaskes halveres og skæres i halve både; frisk rosmarin chili og hvidløg samt grov knust peber og blandes med lidt olivenolie.

Trækker ½-1 time, hvorefter fyldet lægges i bunden af et ovnfad og herpå kyllingstykkerne med skindsiden opad, hæld resten af marinaden over og giv evt. et drys salt.

Bages ved 220 grd i ovnen i ca. 35-45 minutter og serveres i fadet.
(drys evt. nogle ristede mandler over).

Citronkartoffelsalat
Kartoflerne vaskes og skæres i skiver eller kvarte (hvis små)
Koges i salt vand til ”al dente”

I olivenolie sauteres rigelig snittet løg klare og kartoflerne tilsættes sammen med lidt bouillon og koges møre.

Smages til med citronskal og saft, salt og cayenne samt evt. hvidløg.
Snittet bladpersille tilsættes (lidt sukker hvis du synes!

Ricotta/Gedeostecreme
Ricotta og frisk gedeost røres let sammen med lidt olivenolie
og smages til med citronsaft, salt, cayenne. Til sidst grønne krydderurter (purløg, dild, persille ol).

Pomodoro & Peperoni insalata
Tomater, peberfrugt, nye løg o.a. skæres i pæne stykker og anrettes med lidt oliven og evt. kapers. (pyntes evt. m basilikum).

 

Torta di Limone.: Citrontærte.

250 g mel, 100 g flormelis, et lille drys salt og en teske vaniljesukker samt reven skal af 2 citroner blandes i en røre-skål og smuld 125 g smør heri og 2 æggeblommer.
Ælt dejen forsigtig og ikke for meget, pak dejen i plast og lad den hvile koldt 1 time.

Formen smøres og drysses med mel, dejen udrulles mellem to lag bagepapir, lægges i formen, tilpasses – og fyldes med cremen:

½ l sødmælk, 75 g sukker, 40g maizena, vanilje, reven skal af to citroner og til sidst 6 æggeblommer, alt røres sammen.

Drys pinjekerner på og bag ved 180 grd i 25 minutter.
Afkøles, tages ud af formen og drysses med flormelis.

Skriv et svar