Avocado Vinaigrette a la Guru
Halve avocado afskindes og skæres i lamelskiver på den lange led, (guruen viser).
Lægges i vifteform på en lille tallerken, 1-2 blomme-tomater kvartes og fordeles derpå.
Et par spiseskefulde dressing fordeles herover samt et drys ristede pinjekerner og et par drej kværnpeber. – ristet brød til!
Dressing: 1 del dijonsennep og 1 del rødvinseddike piskes sammen og ipiskes
3-4 dele olivenolie, tilsæt derefter finthakket skalotteløg og knust hvidløg samt salt.
Filet Mignon de Porc & Sauce aux Champignons de Paris.
Helstegt:
olieres krydres og steges i ovn ved 250 grd i 12-15 minutter, hviler minimum ½ time, lunes ved 180 grd i 3-5 minutter lige før servering, hvor den skæres i lange skrå skiver.
eller
Medaljoner:
3 skiver af 50-75 gram pr prs:
krydres og steges (lige før serveringen) i olie/smør på meget varm pande, 2-4 minutter på hver side.
Saucen:
i en tykbundet gryde med 50-75 g. smør dampes et hakket løg og ½ kg champignons i kvarte eller halve med en smule salt og hvid peber, (evt. et fed hakket hvidløg).
- når løgene er klare tilsættes en spiseske mel, røres sammen så det opsuger smørret,
- en kvart liter kyllingebouillon tilsættes, koges under omrøring til det jævner,
- herefter tilsættes ½ l piskefløde og saucen koges 5 – 10 minutter under omrøring med en træske og smages til.
Snittebønner:
deles i 2-3 skrå snitter, blancheres ½ minut i saltet vand og dampes i en smule smør s+p.
Gulerødder:
skrælles og blancheres i det samme vand 5 minutter og dampes i lidt smør, s+p.
Nye kartofler:
skylles og koges møre (al dente) i vand med salt og brunes i olie på en pande.