Honningglaceret fersk røget lakserose
3 pæne skiver røget laks* rulles som en rose og stilles på et ovnfast fad.
Lige før servering overhældes den med en spiseske honningsauce (af indkogt smør og honning), drysses med lidt rosenpeber og glaceres i en meget varm ovn eller under grill til kanten er let brunet.
*Guruen viser hvordan-
Serveres på en lun tallerken med bagte butterdejsskruer, drysset med grønne jomfruer.
Teryaki-marineret andebryst
Rids skindet i harlekintern og dæk med marinaden af:
Teryaki, knust hvidløg, og lidt olie lad marinere et par timer.
Kødet brunes grundigt, på en pande, med skinsiden først og steges i varm ovn i ca. 5-8 minutter. – Hviler 10 minutter, mens vi spiser forretten.
Marinaden kommes i den varme pande og reduceres ved jævn varme.
Ved servering skæres brystet i lange skiver og anrettes på tallerkenen og saucen hældes over, (maskeres).
Små kartofler skæres i både og blancheres 10 minutter.
Imens sauteres løg, skåret i både, på en pande med olivenolie.
Kartoflerne kommes ved og ristes af, blandes sammen med knust hvidløg og frisk timian, salt og kværnpeber, kommes i et gratinfad og bages færdig i ovnen.
Mango-fennikel Salat
Fennikel skåret i fine vifter*, forårsløg i skrå skiver, mango i pæne stykker samt sukkerærtespirer blandes til en salat og garneres med halve tomater og ristede jordnødder.
Marinade: kinesisk eddike, nøddeolie, knust hvidløg, fintsnittet rød chili.