Snak & Æd 362

Lynstegt Tun med salat af frisk frugt & spirer

Et stykke tun på ca. 5-600 g udskåret i 4×4 x 20 cm (som en bjælke).
Krydres grundigt med salt og kværnpeber, vendes/paneres i sesamfrø og steges på en meget varm pande, med lidt sesamolie, 20-30 sekunder på hver side og lægges til hvile et lunt sted, dæk med et stykke papir.

Lav marinade af reven limeskal og saft, knust hvidløg, fintsnittet chili og lidt rødløg og lignende samt olivenolie og salt.

Vend spirerne heri og bland fine skiver af stjernefrugt og blommer i salaten.

Anret tunen i skiver på tallerken og fordel salaten herover.

 

Zuppa Minestrone

250 g bacon skæres i tern ½x½ cm.

2 gulerødder, 2 løg, 2 kartofler, 3 stilke bladselleri, 1 porre og en zucchini o.l.
Alt renses og skæres i passende stykker (gerne skråt skåret)

Bacon svitses i olivenolie urterne tilsættes og svitses let.

Knust hvidløg og hakket timian og en dåse tomat tilsættes sammen med 1 glas hvidvin og et kvart savoykål i strimler, dækkes med bouillon og koges til alt er mørt.

Tilsæt da kogte cannelini bønner og ærter samt evt. kogte suppenudler, smag til og server med reven ost og grøn topping.

Skriv et svar