Gule Ærter m det hele
330 g ærter udblødes i 12 timer og koges møre i vand med et pillet løg og timian.
Letsaltet flæsk og evt. suppeben koges mørt i vand med porretop, *urteskræl, løg, peberkorn, hamburgryg og medister koges med i 20 minutter, hvorefter det tages op og hviler.
De skrællede kartoflerne og/urter skæres i tern/stykker a ca. 1½ x 1½ cm og koges i vand med lidt salt, kogevandet skal anvendes til suppen.
Fonden sigtes og koges op, afskummes og tilsættes de udkogte ærter (evt. purerede).
Kog op og smag til med salt oa.
Tilsæt de kogte urter/kartofler, kog op og server, med det udskårne kød ”a part”
Sennep til.
Pandekager m is og syltetøj
125 g mel, 3 æg, 40g sukker, en teske vanilje og et nip salt udrøres med 4 dcl mælk og en ½ dcl øl.
Bages i smør på den lille pande.
Serveres med is og syltetøj.
Iscreme til alle
1 l fløde koges op med 1 stang vanilje.
I en anden rustfri gryde blandes 200 g sukker og 8 æggeblommer og den kogende fløde piskes deri, hvorefter gryden stilles på middel varm plade og legerer under konstant omrøring til cremen tykner.
Afkøles under omrøring i koldt vandbad.
Røres i ismaskine.
Syltetøj til alle
1 kg jordbær koges op med en lille sjat vand og ½ – 1 kg syltesukker.
Koges op, afskummes og kommes på glas, skyllet med kogende vand og atamon.