Hvidvinsbraiseret Kalvecuvette
Kødet afpareres for sener og fedtkanten ridses i harlekintern, krydres med s+p og brunes på alle sider i en stegegryde med lidt olie.
Et lille snittet løg, en kvist rosmarin, et par laurbærblade, hvidløg og hvide peberkorn kommes ved, ristes kort og derefter tilsættes 2½ dcl hvidvin samt 2½ dcl. kalvefond.
Simrer under låg i ca. 30-40 minutter og kødet tages op til hvile.
Fonden tilsættes ½ l piskefløde og koger uden låg og med jævnlig omrøring til den begynder at tykne/jævne. Sigtes over i en mindre gryde.
Saucen koges igen til en passende konsistens, smages til og kommes over det skiveskårne kød.
Citrondampet spidskål
Del kålen i kvarte og skyl i koldt vand og dræn for vandet.
De kvarte kål sauteres i lidt smør på en pande krydres med salt og hvid peber.
Den revne skal og saften af en citron, og måske mere smør, kommes ved.
Dampes mør under låg/stanniol i 5 minutter.
Lige før serveringen tilsættes rigelig hakket persille.
Sprødstegte østershatte
Svampene (hele), som ikke må skylles, steges sprøde i lidt olie på en pande, vendes jævnligt, krydres med salt og sort kværnpeber tilsæt evt. en smule smør.
Overdisciplens kartofler
Overdisciplen instruerer de øvrige underdisciple.
Rysteribs
Ribsene ribbes skylles og drysses med lidt sukker, marinerer 1 time og serveres til kalvestegen.
Kokosbudding m marinerede bær og kokoschips
1 stang vanilje flækkes og marven skrabes ud og mases sammen med 50 g sukker.
1 kokosnød flækkes, saften gemmes og sigtes, kødet laves til *chips.
2½ dcl piskefløde, en ds. kokosmælk og saften blandes med vaniljesukker samt barken og koges ca. 10 minutter.
3-4 blade husblas udblødes og tilsættes fløden under omrøring, sigtes op i en ren skål og fordeles i 5 portionsforme.
Stilles i køl 2-4 timer og stivner. (guruen har et tricks)
Tilbehør/pynt
Mango skæres i tern, og sammen med bærrene sukres let.
Evt. med lidt limesaft/skal. Eller måske en sjat alkohol.
*kokoschips
Skær kokoskødet i tynde skiver og bag disse sprøde og let gyldne i ovnen ved 180-85 grd i ?? minutter.
Anretning
Vend buddingen ud på en tallerken og læg bær+frugt uden om og chipsene over.