Fromage Frais de Chevre aux Amande & Miel de Bois sur Pain Grillée
Frisk gedeost på ristet brød med mandler og skovhonning:
En skive brød ristes med lidt smør på panden eller i ovn.
Herpå lægges eller smøres frisk gedeost. Smørristede mandler med en smule salt og cayenne drysses over.
Skovhonning hældes i en tynd stråle over.
Pynt med skovsyre.
Ragu Napoletano
En ragout af kalv/okse, svinebryst og skank og evt. en pølse i vintomatsauce:
Okse/kalvebov i portionsstykker, skiver af svinebryst/skank krydres grundig med s+p og brunes grundigt i en stegegryde med olivenolie.
Kødet tages op og grov snittede løg sauteres let brune i olien, tilsæt et par laurbærblade og lidt timian samt knust hvidløg og til sidst rigelig tomatpure (passata) samt rød eller hvidvin efter behag.
Simrer under låg i op til 6 timer, rør jævnlig så det ikke brænder på.
I Italien spises saucen først på rigata (pastapenne) med reven pocorini/parmesanost.
Så kødet for sig; men vi tar` det på dansk, på en gang!
Evt. med smørdampede broccoli.