Irsk Lammeskank, ølbraiseret
Rids fedtet og krydr med salt og sort kværnpeber, brun grundigt med rigelig smør i en stegegryde, tag kødet op.
Svits en urteblanding af løg, porre, pastinak og persillerod samt en kvist timian og en lille dåse tomatpure.
Tilsæt en spiseskefuld mel og bag igennem tilsæt en fyldig øl eller to og ½ l fond.
Kog op under omrøring og læg så kødet tilbage i gryden
lad det simre til kødet er mørt.
Server med
Selleripure af en hel skrællet selleri og 2 bagekartofler kogt møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra og pisk med håndmixeren, tilsæt smør og mælk, smag til med s+p og bland et bundt hakket persille i.
Frugtsalat i Sambucca m Råcreme
Frugterne (syltede) skæres i mundrette stykker, anrettes pænt på en dyb tallerken og stænkes med alkoholen.
Pyntes med friske bær, ristede afskallede mandler og hakket chokolade.
Hertil Råcreme
4-6 æggeblommer piskes til en fast skum med (4-6 spiseske sukker) samt vaniljesukker.
Dette blandes i en ¼ l flødeskum lidt af gangen!