Glas-nudel-salat med Tigerrejer
100-150 g glasnudler tilberedes efter anvisning på pakken!
3 tigerrejer pr. prs. flækkes, letsaltes, ristes hurtigt af i olie og vendes derefter i en
marinade af ristede sesamfrø i sesamolie, tilsat saften og den revne skal af 2 lime et knust hvidløg, reven ingefær, 1 hakket chili samt.
Det hele vendes i glasnudlerne, smages til og anrettes på assietter med fintsnittet af forårsløgstop.
Sweet chili og soyasauce a`part.
Koreansk/japansk Wok med yakokse/kalv
(Desværre var hundekød ikke til opdrive i lokalområdet!)
Skær okse el. kalvekødet i 1 cm skiver og derefter i strimler, mariner nogle timer i teriyaki og fish sauce!
Asparges, peberfrugten og forårsløg skæres med skrå snit i strimler/stykker a 3-4 cm.
Sukkerærterne skylles og tørres, svampene børstes; ikke vaskes!
Svits kødet hurtigt på en meget varm pande el. wok, tilsæt marinaden og hæld det hele op i en skål.
Svits grøntsager og svampe ”al dente” i jordnøddeolie, tilsæt krydderblandingen (2 knust hvidløg, 1 finsnittet chili og reven ingefær) og kødet m marinaden samt sukkerærterne, vend det hele sammen, anret i dybe tallerkner.
Drys med ristede jordnødder.
Serveres evt. med ris eller risnudler.
I dag: sushiris kogt efter anvisning på pakken og marineret i ”hon marin eddike”
PS: der kan komme ændringer i løbet af seancen.
(Måske kører jeg en hund ned på vejen)