Brownies
Ingredienser
- 250 g smør
- 200 g mørk chokolade af god kvalitet
- 150 g grofthakkede valnødder
- 80 g sigtet kakaopulver
- 65 g sigtet hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 350 g sukker
- 4 store æg
- Evt. creme fraiche eller vanilleis
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Beklæd en form (ca. 20 cm x 30 cm) med bagepapir.
- Hak chokoladen fint.
- Smelt smør og tag det af varmen.
- Kom chokoladen i og rør til det er smeltet.
- Hæld i en skål der kan indeholde hele dejen.
- Tilsæt grofthakkede valnødder.
- I en anden skål blandes kakao, hvedemel, bagepulver og sukker – rør det derefter i chokolade-/smørblandingen.
- Rør æggene i et ad gangen og rør dem godt ind i dejen til den er silkeblød.
- Hæld dejen i formen og bag den i ca. 25 min.
- Serveres afkølet – gerne direkte fra køleskab med creme fraiche eller vanilleis.