Kalv og Kålpølse med Hvide Bønner – Vitello & Salamelle con Fagole
Hvide bønner udblødes i min. 12 timer, vandet hældes væk og bønnerne koges i letsaltet vand i ca. 20-25 minutter og sigtes.
Kalvecuvette smøres i olivenolie og krydres med s+p samt timian.
Ovnsteges 20 minutter ved 220 gdr. i et pænt ovnfad/bradepande sammen med ca. 100 g bacontern. Kødet lægges til hvile på et andet fad.
Pølsen brunes/steges op en pande.
Forskellige suppeurter og løg renses og skæres i 1×1 cm tern og blandes i bradepanden med den stegte bacon (tilsæt evt. lidt olie) og bages i ovnen ca. 10-15 minutter, tilsæt en sjat hvidvin.
Bland de kogte bønner, knust hvidløg, hakket chili og en ds. hakket tomat i.
Læg kødet ovenpå og bag 10-15 minutter ved 180 gdr.
Skær kødet og pølse i skiver og server i bakken, evt. med persilledrys.
Espresso Panna Cotta
4 blade husblas lægges i koldt vand.
0,4 l fløde og 0,2 l mælk koges med 4½ spiseske sukker og en nip salt.
Kog ind til ca. ½ l og smelt den udblødte og sigtede husblas deri.
1 dcl. frisk espressokaffe tilsættes og massen fordeles i 4-5 små kopper eller skåle.
Stilles i køl til massen er stivnet.
Pynt evt. med flødeskum og hakket chokolade.