Forårsrulle med HK fyld
Dejen
1 kg mel og en skefuld salt æltes grundigt med 8-10 æg.???
Deles i 20 stykker, æltes til kugler og udrulles så tyndt som mulig.
I stykker på ca. 20×20 cm.???
Det udrullede dej holdes hele tiden dækket med et fugtet klæde til de skal pakkes.
Fyldet fordeles herpå og dejen lukkes som en pakke, lukkes med pisket æg.
Steges i friture.
Fyldet
En bakke fintsnittede *svampe, en bakke let-blancherede bønnespirer, en lille dåse fintsnittede bambusskud, en lille dåse hakkede vand-kastanjer, en stor gulerod i fine strimler, et bundt fintsnittet forårsløg, et hakket kinesisk hvidløg, et stykke fintrevet ingefær.
Samt 250 g hakket svinekød og 250 g hakkede rejer.
Det hele svitses i en stor gryde i sesamolie og krydres med soyasovs og hakkede koriander og evt. lidt salt.
En spiseske maizenamel vendes i og fyldet afkøles til håndvarmt.
Saucen
3 slags marmelade, Ingefær, orange og citron blandes med ketchup og hvidvinseddike og stilles til side!
Suppe med krabber og majs
Kog 2 l hønsebouillon op og tilsæt en dåse drænede majs lad det koge op. Smag til med revet ingefær, sherry vin, lys soja* og et drys sukker samt s+p.
Jævnes med 2 spiseske maizena røres op med 1dcl vand og koges op.
2 dåser krabbekød kommes i suppen og – (5 æggehvide piskes sammen med 5 teske sesamolie)
Dette kommes i suppen under moderat omrøring.
Serveres straks i små skåle drysset med lidt fintsnittet forårsløg.
Glasnudelsalat
Vi prøver os frem 🙂
Blæksprutte med grøntsager
Del kødet i 6 stykker, rids dem i harlekin-mønster på indersiden.
Rist disse i olie på panden med s+p og læg dem til side/hvile.
Del peberfrugterne ligeså i passende stykker, snit selleri i passende stykker.
I en stegegryde med lidt jordnøddeolie ristes dette og der tilsættes reven ingefær og hakket hvidløg.
Tilsæt 2½ dcl hønsebouillon og smag til med østerssauce, soya.
Jævnes let med maizena oprørt i vand.
Bland blæksprutterne i og drys med pesille/koriander.
Kinarejer i Sichuan-sauce
Svits rejerne i olie med lidt s+p læg dem til side.
Hak og snit chili, hvidløg, løg, ingefær og sauter dette i jordnøddeolie.
Tilsæt lidt sherryeddike, bouillon, rejepasta og tomatpure.
Kog det op og vend rejerne i, drys med grønt.
And med bambusskud
Lav en sauce af
¼ l hønsebouillon kogt op med kværnpeber, lidt sukker samgt til med sherry og sesam olie, letjævnet med maizena.
Skær andekødet i 1 cm tykke skiver og mariner ½-1 time i lidt vand med jordnøddeolie, cayenne og maizena.
Steg andestykkerne sprøde og læg til side.
Snit et kinakål, skær en gulerod i skiver, en dåse bambusskud, tynde skiver ingefær samt tynde skiver hvidløg.
Svits dette 1½ minut og tilsæt saucen samt det stegte andekød.
Varmes, koges op og serveres med ris og nudler.
Oksekød med svampe og dadler
Kødet skæres i tynde skiver og marineres ½ – 1 time i soja blandet med lidt vand og maizena.
Svitses sprødt i olie og tilsæt hakket ingefær og løg.
Kinesiske svampe svitses i olie med kvarte udskårne dadler og tilsættes kødet. Derefter 2½ dcl oksebouillon og det hele koges op. Tilsæt resten af marinaden.
Læg låg på og skru ned for varmen og lad det simre i 20 minutter.
Serveres med ris eller nudler.
Kylling med Mango
1 kg kyllingebryst i strimler marineres 20 minutter i sesamolie, cayenne, salt samt lidt vand og maizena.
Mangoen skæres ud i passende stykker uden skind.
Kødet steges sprødt i olie og der tilsættes hakket ingefær og forårsløg. Tilsæt mangoen og kog op. Smag til med citronsaft og koriander.
Serveres med ris eller nudler.
Dessert
Kinesiske pærer i alkoholsirup med mandel.
Kog en lage af 1 l vand og 250 g sukker.
Pærerne skrælles og halveres – kernehuset fjernes.
Koges op i sukkerlagen med alkohol.
Servers varme med ristede hakkede mandler.