Vildand i Øl & Chokoladesauce
Ænderne renses, aftørres og olieres!
Krydres med salt og kværnpeber,
Steges i ovnen ca. 20 minutter ved 240 gdr.
Hviler 10 minutter og brystfileten skæres fra og lægges til hvile.
Bradepanden afkoges med lidt vand.
Skroget koges en time i en gryde hvori der er smørsauterede suppeurter og sorte peberkorn og en hakket chili, samt en skefuld tomatpure, fond og afkoget kommes ved.
Sigt fonden, kog ned og tilsæt 2½ dcl kraftig øl, kog atter op.
50 g mørk chokolade røres i, og jævner saucen.
Saucen kommes på en varm tallerken, hvorpå andebrystet, som er stegt færdig i ovnen, udskåret i skiver, anrettes!
Figner udskåret i 6 dele ristes hurtigt i smør med en smule sukker, ribs tilsættes og flamberes evt. med brandy, lægges oven på kødet.
Tilbehør
Smørristet kejserhat, julesalat og bananløg. Blot krydret med s+p.
Ristes og bages færdig i ovnen lige inden serveringen.
Kartoffel/selleri Rösti
3 bagekartofler of ¼ selleri rives i strimler, et lille løg snittes* og det hele blandes med 1 æg og lidt reven parmesan
(* løget sauteres hurtigt i lidt olie med et fed knust hvidløg)
Lægges i én eller flere flade portioner og bages møre i ovnen.
Grilles gyldne lige inden serveringen.
Ris Creme m Appelsinkompot (serveres varm)
½ l sødmælk, lidt salt, 50 g sukker. 40 g smør og ½ stang vanilje koges op.
Tilsættes 125 g grødris, kog op under omrøring,
Læg låg på og sæt risengrøden i et vandbad ½ time eller mere til risene er møre.
Herefter irøres 4 æggeblommer, massen fyldes i forme som er drysset med flormelis.
Lad dem trække et par minutter før servering, hvor ris cremen vendes ud på et fad eller tallerken.
Serveres med Appelsinsauce/kompot
½-1 appelsin pr person skrælles med kniv, så der ikke er hinde på frugtkødet.
Fileterne udskæres i både, også uden inder, saften af skroget presses i en kasserolle,
Dette koges op med en smule syltesukker, fileterne kommes i og lunes op igen, smages til med likør.
Der drysses ristede mandelstykker på.