Pulpo Galicia.: Blæksprutte på Galicisk
Fjern næb, blæksæk og tøm hovedet, bankes med trækølle og skylles grundigt.
Koges mør i rigelig vand m løg og krydderier i xx minutter?
Køles af i koldt vand, skæres i passende stykker og tilberedes:
Svitses i stegegryden med olivenolie, krydres med s+p og tilsættes hakket løg, chili, hvidløg, stødt paprika og tomat samt en sjat hvidvin koges jævn, tilsæt hakket persille.
Serveres med brød.
Conejo Extremadura.: Kanin som i Extremadura
Kaninen deles i 12 dele (guruen viser hvordan).
Krydres med s+p, pudres med mel og brunes grundigt af i olie og smør.
Tag kødet op og svits et stort finhakket løg, tilsæt 1 glas sherry og ¼ l hvid eller rød vin, ½ l hønsefond samt 1 lille dåse tomatpure, 5 fed knust hvidløg.
Læg kaninstykkerne tilbage i gryden sammen bed et bundt af frisk timian, rosmarin og persille, koges uden låg til kødet er mørt og saucen let jævnet.
Hertil stegte kartofler
Skær kartoflerne i skiver eller tern og blancher i 5 minutter, hæld vandet væk, tilsæt lidt olie s+p og steges sprøde og møre i ovnen.