Fin Mad 322

Pulpo Galicia.: Blæksprutte på Galicisk

Fjern næb, blæksæk og tøm hovedet, bankes med trækølle og skylles grundigt.
Koges mør i rigelig vand m løg og krydderier i xx minutter?

Køles af i koldt vand, skæres i passende stykker og tilberedes:

Svitses i stegegryden med olivenolie, krydres med s+p og tilsættes hakket løg, chili, hvidløg, stødt paprika og tomat samt en sjat hvidvin koges jævn, tilsæt hakket persille.

Serveres med brød.

 

Conejo Extremadura.: Kanin som i Extremadura

Kaninen deles i 12 dele (guruen viser hvordan).

Krydres med s+p, pudres med mel og brunes grundigt af i olie og smør.

Tag kødet op og svits et stort finhakket løg, tilsæt 1 glas sherry og ¼ l hvid eller rød vin, ½ l hønsefond samt 1 lille dåse tomatpure, 5 fed knust hvidløg.

Læg kaninstykkerne tilbage i gryden sammen bed et bundt af frisk timian, rosmarin og persille, koges uden låg til kødet er mørt og saucen let jævnet.

Hertil stegte kartofler

Skær kartoflerne i skiver eller tern og blancher i 5 minutter, hæld vandet væk, tilsæt  lidt olie s+p og steges sprøde og møre i ovnen.

Skriv et svar