Fin Mad 317

Skæreisingefileter, bagt med grønt

Filetering:
Fisken fileteres, skroget gemmes til fond (kan fryses til næste gang).

Fond:
Skrogene dækkes akkurat med vand og koges 20 minutter med urter. Sigtes og koges op, smages til.

Garniture:
Grøntsager/urter skrælles og udskæres i pæne stykker (guruen viser).
Disse blancheres i kogende saltvand og afkøles i koldt vand.

Anretning:
I et smørsmurt gratinfad el.lign. anrettes grøntsagerne i portioner*
Herpå lægges 2 foldede fileter pr. portion, krydres med s+p
Lidt fiskefond kommes ved, lidt hvidvin stænkes på, og en tynd skive smør lægges på hver filet.

Dild Kartofler:
De nye kartofler vaskes grundigt og koges møre, vandet hældes væk, kartoflerne rystes i gryden så skindet sprækker(eller pilles) 50 g smør kommes ved, når dette er smeltertilsættes finthakket dild.

Færdiggørelse:
Lige når kartoflerne er næsten kogte sættes fiskefadet i ovnen ved 160 grd i 6-9 minutter til fisken er tilberedt, drys evt. med snittet bladpersille.

Serveres dampende varmt på varme tallerkener.

 

Mandel og Pistacie – Hindbærkage

Bund:
3 æggehvider piskes stive og ipiskes 150 g sukker til en sej marengs.
Vend 120 g groft hakkede mandler i.

Fordel massen på bagepapir i en smurt springform.

Bages 20 minutter ved 175 grd. – afkøles helt.

Hindbær-flødeoste-fromage:
200 g flødeost røres blødt med 125 g sukker og 200 g creme fraiche 38% samt 1 dcl piskefløde, bland reven skal af en citron i og vend 2 stiftpiskede æggehvide i massen som nu irøres 5 blade opblød og smeltet husblas.

300 gram hindbærpure røres med lidt flormelis og saften af ½ citron. Dette blandes i massen som skal være marmoreret rød.

Dette fyldes oven på den kolde pistaciebund i en ren springform og stilles koldt.

Pistacie-maskepone-fromage
Rist 180 g pistacienødder ved 130 grd i 10 minutter i ovn.
Blend disse til pure med 100 g flormelis og saften af en citron og afkøles.
Udrøres i 250 g mascarpone.
3 blade opblødt smeltet husblas vendes i

og

¼ l fløde piskes let; en klat udrøres i pistaciecremen, resten vendes forsigtigt i..

Massen fordeles forsigtig oven på hindbærmussen.

Stilles koldt til næste dag.

Udskæres i 8 stykker, anrettes på tallerken og pyntes efter behag med *hvid el. mørk chokolade, friske bær og pistacie krokant *smeltet og formet til ?????

Skriv et svar