UNGARSK Grønkålsuppe
50 gram hvide bønner, opblødt i 8-10 timer koges i letsaltet vand ca. ½ time.
En stok grønkål ribbes, skylles og blancheres, afkøles og snittes i fine strimler.
(*skræl 2 gulerødder, ¼ selleri, 1 persillerod, 1 pastinak o.l. og skæres i fine strimler)
Et andeskrog (4 lår) koges op i 1½ l vand, når det koger skummes, der tilsættes div. *skræl af suppeurter, et løg i kvarte og 10 peberkorn samt baconskind/rester og koger ved jævn varme i 45 minutter+, til mørt.
Suppen sigtes, lårene afkøles og kødet pilles af og strimles.
Suppen koges op med urterne, de hvide kogte bønner, grønkålen og 2-4 fed knust hvidløg samt andekødet tilsættes, koges op og smages til med salt.
UNGARSK Kalve Schnitzel
Saucen 1
I en lille stegegryde sauteres 100 g bacontern, et stort løg i tern samt 2-4 fed knust hvidløg i lidt smør, tilsæt en lille ds tomatpure sauter et øjeblik, tilsæt en stor spiseske paprika samt et stort glas hvidvin og ¼ l fond, koges igennem under omrøring og stilles til side.
Schnitzlerne
4 skiver kalvekød á 180 gram, krydres med s+p, pandesteges i olie/smør og lægges til hvile.
Saucen 2
I panden, med stegefedtet, ristes en bakke, kvartede, champignons, som tilsættes saucen sammen med ¼ l piskefløde og koges til en fin jævn konsistens.
Kartofler
Skræl 4-5 bagekartofler, skær disse i tern a 1½ x 1½ cm og steg disse møre i olivenolie til en pæn jævn brun skorpe tilsæt en rød peberfrugt i tern, steg et øjeblik og drys med lidt salt. Kan evt. tilsættes knust hvidløg.