VAGTLER i tranebær og brandy
125 g tranebær sukres med 1 spiseske sukker og dækkes med 1 dcl. Brandy. Skal marinere et par dage eller mere!(er gjort af guruen).
4-5 Vagtler renses og opbindes eller udskæres i 2 lår og dobbelt bryst (guruen viser vej). Krydres med salt, sort kværnpeber og evt. rosmarin/timian (ikke for meget). Vendes i mel og brunes i smør, tilsæt 5 kvartede skalotteløg samt 150 g skovsvampe som brunes med.
Tilsæt tranebær-lagen, en dcl. hvidvin samt ½ l hønsefond og kog/braiser i 12 minutter, tag bryststykkerne op og lad lårstykkerne koge endnu 12 minutter (prøv om de er møre) tilsæt ¼ l fløde samt tranebærrene og bryststykkerne, kog til saucen jævner.
Serveres portionsvis eller i et fad. med:
Gratineret Kartoffel-jordskok-pure med græskarkerner
½ kg skrællede kartofler koge møre u salt.
½ kg skrællede jordskokker koges med.
Pureres groft røres med 125g smør og 6 æggeblommer.
Smag til med salt og hvid peber.
Kommes i portions- eller stort ildfast fad, drysses med græskarkærner og bages 12-15 minutter ved 175 grd.
TORTA della Nonna.: bedstemors mandeltærte
Dejen:
100 g smør blandes med 75 g flormelis, reven skal af ½ citron, 350 g mel, 2 spsk. olivenolie, 2 æggeblommer og et helt æg, ælt til en klump og lad hvile i køl i en time.
Fyld:
½ l ricotta piskes med 125g sukker og blandes med 125 g hakket mandel.
Reven skal af den 2. halve citron og saften af den hele blandes i og derefter ipiskes 3 æg, et ad gangen. Stilles koldt.
Dejen deles i 2 og rulles ud i rund form, passende til bageformen, fyldet kommes i og den anden halvdel lægges over og kanterne trykkes sammen, lav et pænt mønster.
Kagen pensles med æg og 15hele mandler lægges i et mønster ovenpå.
Bages 35-40 minutter ved 180 grd. Serveres lun.