Lun Græsk Salat med grillet Feta ost (13-15 prs.)
- 6 stk. forskellig peberfrugt deles i 6-8 både u kerner og stilk.
- Squash skæres i 1½ cm tykke skiver
- Rødløg pilles og deles i 8 både
- Små tomater ribbes
- Feta/grill osten skives
- 8 fed hvidløg knuses
Alt olieres, krydres med hvidløg, s+p, grilles/steges let hver for sig – Skal stadig være sprødt.
Anrettes i ovennævnte rækkefølge på en dyb tallerken, pyntes med oliven og en citronbåd.
Helstegte Lammekoteletter
Lammekronerne ridses let, smøres med olivenolie, krydres med salt, kværnpeber og timian.
Steges ved 225 grd i 16-20 minutter tages ud og hviler i 16-20 min.
Udskæres som koteletter (3 til hver) og anrettes ovenpå:
Brath Kartoffeln
- 2,5 kg rå kartoffelskiver med eller uden skind,
- 300 gram bacontern
- 500 gram grovhakket løg
Kartoflerne blancheres i 5 minutter i saltet vand.
Bacon steges halvt, løgene tilsættes og steger let brune.
Vend de blancherede kartofler med løg og bacon og lidt kværnpeber.
Kom blandingen i et gratinfad og fordel 150 g smør i skiver over.
Bages møre i ovnen ca. 20 minutter ved 225 grd.
Drys med hakket persille og kom lammeskyen ved.