Fin Mad 314 – Hos Søren Lystig

Lun Græsk Salat med grillet Feta ost (13-15 prs.)

  • 6 stk. forskellig peberfrugt deles i 6-8 både u kerner og stilk.
  • Squash skæres i 1½ cm tykke skiver
  • Rødløg pilles og deles i 8 både
  • Små tomater ribbes
  • Feta/grill osten skives
  • 8 fed hvidløg knuses

Alt olieres, krydres med hvidløg, s+p, grilles/steges let hver for sig – Skal stadig være sprødt.

Anrettes i ovennævnte rækkefølge på en dyb tallerken, pyntes med oliven og en citronbåd.

 

Helstegte Lammekoteletter

Lammekronerne ridses let, smøres med olivenolie, krydres med salt, kværnpeber og timian.

Steges ved 225 grd i 16-20 minutter tages ud og hviler i 16-20 min.

Udskæres som koteletter (3 til hver) og anrettes ovenpå:

Brath Kartoffeln

  • 2,5 kg rå kartoffelskiver med eller uden skind,
  • 300 gram bacontern
  • 500 gram grovhakket løg

Kartoflerne blancheres i 5 minutter i saltet vand.

Bacon steges halvt, løgene tilsættes og steger let brune.

Vend de blancherede kartofler med løg og bacon og lidt kværnpeber.

Kom blandingen i et gratinfad og fordel 150 g smør i skiver over.

Bages møre i ovnen ca. 20 minutter ved 225 grd.

Drys med hakket persille og kom lammeskyen ved.

Skriv et svar